Menü Bezárás

A TT belső elszámolású rendszerének forrás teremtése. 1.0

 

A Tudatos Társadalom (továbbiakban TT) közössége a magyar gazdaság élénkítésére és a fogyasztási szokások megváltoztatásának érdekében belső piacot épít, amihez egy új  értékmérő csereeszközt, egy új elszámolási rendszert, “népi pénzt” alkalmaz.

Az elszámolási rendszer alkalmas a tagok álltál nyújtott szolgáltatások, termékek csereügyleteinek lebonyolítására.

A Közösségi Piac vásárterében megjelenő igények és kínálatok összehangolásával egyre szélesebb körben nyílik lehetőség a szolgáltatások és termékek belső cseréjére.

Tagjainknak munkája értékének elismerését a TT belső elszámolású rendszerében használt elszámoló egységével (jelenleg Kp) jutalmazza. Az így létrejövő aktívák, forrást biztosítanak a kereskedelem és a szolgáltatások belső cseréjének élénkítéséhez.

A rendszer végleges kialakítása, szabályozása a Közösségi pénz szakműhely tagjainak a feladata.

A Belső elszámolási egységünk értékmeghatározása:

1 000 Kp, egy óra, szaktudást nem igénylő, könnyű fizikai munka ára. Amíg a névben nem történik konszenzusos megállapodás Kp-ként, vagyis Közösségi pénzként nevezem.

 

A TT Közösségi Piac értékmérő csereeszközének használata, feltételrendszere

 

 

 • A TT csereszköze, csak valódi értékteremtés útján jöhet létre. Nem jutalmazza a  felhalmozást, nem alkalmas semmiféle spekulációra, hanem a rendelkezésre álló erőforrások fokozott felhasználásra ösztönző rendszer.
 • A  TT Közösségi Piac rendszer célja, hogy minél több terméket, szolgáltatást ebben a zárt körben értékesítsünk, szerezzünk be.
 • Minden tagunk számára (díjmentesen) egy személyes nyilvántartási rendszert biztosítunk. A közösség tagjai a piactéren felkínálhatják áruikat, szolgáltatásaikat, feltüntetve azok csereeszközben (Kp) kifejezett értékét. Az értékesítésekből származó jóváírások automatikusan  megjelennek a tag személyes egyenlegében. Az egyenleg összegét a tagság korlátozás nélkül felhasználhatja csereeszközként a TT Piactéren megjelenő termékek, szolgáltatások ellenértékének megfizetésére.
 • Tagjaink havi 2 000 Ft előfizetési díjat fizetnek a CMM Nonprofit Kft  működésének, a közösség szervezésének, szervezeteinek fenntartásához, működtetéséhez. Az összegeket minimum negyedévenkénti előrefizetéssel teljesítik (belépéskor az aktuális negyedévből hátralévő egész hónapokat kell csak teljesíteni). A díjakat megfizetőknek a Piactéren vezetett nyilvántartásában (számláján), “jóváírás” címmel bejegyezzük a befizetett összeget, melyet az adott negyedévben fel is használhatnak. Ez a jóváírás egy ösztönző eszköz, mely a rendszer kialakulását, bevezetését hivatott ösztönözni. Ideiglenes hatályú! Fennmaradását, esetleges változtatást, eltörlését a kialakuló Közösségi Pénzrendszer szakműhely kompetenciájába helyezzük.
 • Az előfizetési díjak jóváírásai időben már most is korlátozottak és nem felhalmozhatók. A negyedév lejártával a fel nem használt rész törlésre kerül. A fél éves, vagy egész éves díjfizetések is negyedévente csökkennek a negyedévre fel nem használt résszel.
 • A Közösségi Piac elszámoló rendszerének üzemeltetése, karban tartása, a közösség weblapjainak működtetése költségeket jelent. Ennek Kp fedezetét a Piactéren lezajló tranzakciók teremtik (termethetik) meg. A negyedévente (később havonta) lebonyolított ügyletek értékéből 10 % fenntartási költséghozzájárulással terheljük meg a személyes nyilvántartásokat. Az így létre jött alap biztosítja a közösség részére munkát végzők elismerésének fedezetét.
 • A TT gazdasági programjának megvalósítása, fokozott mértékben függ a közösségi pénzrendszer aktív használatának bevezetésétől. Ezért, a rendszer használatát mellőző tagjaink a mozgalom alapszabályában rögzített célkitűzések megvalósulását akadályozzák. A közeli jövőben további szabályozásokat fogalmazunk meg annak érdekében, hogy a Piac használata minél több tagunk számára legyen előnyös és ajánlott.
 • Minden tagunk jogosult 6 000 Kp jóváírásra, akinek a neve a közösséghez csatlakozó új tag jelentkezési lapján az „Ajánló neve” mezőben meg van nevezve. A visszamenőleges hatályú jóváírásokat 2019 március 31-ig bejegyezzük.
 • A TT  rendszerének kulcsa az önálló szerveződés, feladatvégzés. Ezért a tagság bővülésével folyamatosan jönnek létre különböző területeken dolgozó munkacsoportok. Ezek a munkacsoportok is kialakíthatják a maguk szervezetét és a többi csoporttal is kapcsolódva szervesülnek. A vállalások önkéntesek, de felelősségteljesek!  A közösségért dolgozókat is megilleti az elismerés a TT rendszerében. Nekik  1.000 Kp egységet ajánlunk elismerésként, hisz munkájuk változó intenzitását nehéz tervezni. Ezek a feladatvállalók minden hó végén megküldik az  abban a hónapban ráfordított időelszámolásukat, aminek az juttatását a számláján jóváírjuk.
 • A TT közösségi rendszerében számos új munkahely jön létre. A közösség weblapjai, a Piactér és egyéb rendszerek, nyilvántartások kezelése szükségessé teszi  a közösség érdekében végzett felelősséggel vállalt munka elismerését. Ezeket a megbízásokat elvállalók a havi munkájuk elismerésért kezdetben egységesen havi 50 000 Kp jóváírást kapnak.
 • A munkakörök és az elismerés mértékének pontosítása, differenciálásának meghatározása a Közösségi pénz szakműhely feladata lesz.

 

Várjuk javaslataitokat, észrevételeiteket!

Tegyük jobbá együtt a világot!

 

 

Juhász Zoltán

2017.11.17

Posted in Szabályzatok

Kapcsolódó témák

2 Comments

 1. TTadmin
  TTadmin

  Azért kedves Ildikó, mert amikor az előfizetési díjakat jóváírjuk a közösségi pénzben, akkor lufit fújunk!
  Az előfizetési díj a CMM és a szakműhelyek költségvetésének alapja.
  Ha tehát a felhasznált eszközt, újra létrehozzuk akkor a közösségi pénz elértéktelenedésének alapjait rakjuk le.
  A jóváírás időleges eszköz, ami a kezdetekben segít, de később biztosan el fog kopni.
  Talán a közeli hónapokban kialakul egy pénzügyi szakértői csapat (szakműhely) és az ő kompetenciájuk lesz, hogy a legjobbat hozzák ki a rendszerből.
  Akik értenek a pénzhez, már többször intettek, hogy ez nem jó így ( a jóváírás), de a rendszer bevezető eszközeként elfogadhatónak tartották.
  A Kp létrejöttéhez az előfizetési díjak jóváírásai nem jelentenek alapot (csak időlegesen), hanem a végzett munka és az előállított áruk!

 2. Zoli! Elmagyaráznád, miért van erre szükség? (Csak, hogy mindenki számára világos legyen 😉 ) “Az előfizetési díjak jóváírásai időben már most is korlátozottak és nem felhalmozhatók. A negyedév lejártával a fel nem használt rész törlésre kerül. A fél éves, vagy egész éves díjfizetések is negyedévente csökkennek a negyedévre fel nem használt résszel.”
  Köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Notice: Trying to get property of non-object in /home/ttkozoss/public_html/wp-content/plugins/activity-reactions-for-buddypress/class/class.php on line 1082