Menü Bezárás

A Tudatos Társadalom belső elszámolási rendszere

A Tudatos Társadalom közösség céljainak egyik alapvetése a magyar gazdaság újjászervezése.

  • Új munkahelyek teremtése, a munkánk által képződő vagyon itthon tartása,  hasznainak a Magyar társadalom számára történő visszaforgatása, ezáltal a Magyar társadalom számára a jelentős életszínvonal emelkedés feltételeinek megteremtése.

  • Magyarország gazdasági és ez által politikai függetlenségének erősítése, kiszolgáltatottságának csökkentése.

  • Az ehhez vezető út egyik fontos eszköze egy új értékmérő csereeszköz használatának bevezetése, mely független minden uzsorarendszertől, hitelpénztől, tőke és multinacionális kereskedelmi érdektől.

  • A Tudatos Társadalom belső elszámolási rendszerének célja, hogy képes legyen gyorsan és folyamatosan biztosítani a gazdaságban zajló események működéséhez szükséges stabil értékmérő csereeszközt. A rendszer biztonsági feltételeinek kialakítása folyamatos fejlesztések eredménye lesz.

 

Jelen szabályozást vitaanyagként bocsátom a Tudatos Társadalom közössége elé.
  1. A Tudatos Társadalom (továbbiakban TT), belső elszámolási egységének végső szabályozását, használatának feltételeit a TT közössége általában is, de azon belül különösen, az ezzel a témával foglalkozó szakműhelyben résztvevő, munkájukért felelősséget vállaló tagjaink dolgozzák ki.
  2. Az elszámoló rendszerünk alapegységének elnevezése is közösségi döntés kell, hogy legyen. A  KP a Közösségi Pénz rövidített változata. A tagjainknak lehetőséget adunk újabb névötletek megjelenítésére. A Közösségi pénz szakműhely feladata lesz eldönteni a csereeszközünk nevét és minden hozzátartozó szabályozásnak a véglegesítése is az ő hatáskörük.
  3. Az elszámoló rendszerünk alapegységének értékmérő funkciójához szükséges definíció: 1 000 elszámoló egység (jelenleg: KP), egy óra, szaktudást nem igénylő, könnyű fizikai munka elismerése. Amíg a névben nem történik konszenzusos megállapodás Kp-ként, vagyis Közösségi Pénz-ként nevezem.
A belső elszámolási rendszer kívánt működésének több feltétele van:
  • A Közösségi pénz szakműhely szervezetének kialakulása (legalább 6 törzsből, minimum 20 pénzügyi ismeretekkel rendelkező referens).
  • A szakműhely által elfogadott szabályozási rendszer megszületése, a csereeszköz kezelését biztosító felelős szakmai személyek kinevezése.
  • A technikai hátteret biztosító rendszert, a működtető szoftvert olyan biztonsági körülmények közé kell helyezni, hogy az nagy biztonsággal, kezelhesse a tagok egyéni számláját. Ennek megteremtése forrás bevonást igénye

 

4. A belső csereeszköz használata nem csak a Közösségi Piacon kialakuló áru és szolgáltatások cseréjét hivatott segíteni, hanem a közösség számára végzett értékteremtő munka elismerésére is alkalmas.
A TT gazdaságélénkítő programok eredményeként létrejövő termelő és szolgáltató egységek számára a belső piacon forgalmazott termékek, szolgáltatások a TT csereeszközével kerülnek elszámolásra.

 

A „Feltétel nélküli alapjövedelem” mint elvi lehetőség a rendszerben fenn áll és meg is valósítható. Ennek feltételeiről, bevezetéséről azonban csak a TT Közösség széleskörű elterjedése, társadalmi súlyának megteremtése után érdemes vitát kezdeményezni

Posted in Szabályzatok

Kapcsolódó témák

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Notice: Trying to get property of non-object in /home/ttkozoss/public_html/wp-content/plugins/activity-reactions-for-buddypress/class/class.php on line 1082