Menü Bezárás

Áprilisi második hírlevél

Kedves Barátaim!

 

Szeretettel köszöntöm új tagjainkat, akik az első hírlevelemet olvassák!

Örömmel látom, hogy a rengeteg rábeszélés, noszogatás eredményeként, már szinte mindenki töltött fel pofiképet magáról!

Ugye, nem is volt olyan nehéz? Az eredmény az, hogy az újonnan csatlakozók is ezt a példát követik.  Lám-lám…

 

Talán, a KHM (közösségi Hasznossági Mutató) adatlappal is hamarosan ez fog történni… Még csak páran töltötték ki, de remélem a következő napokban, egyre többen szánjátok rá azt az 5 percet, amit erre kell áldozni.

Hamarosan komoly szerepe lesz ennek is.

 

Kiköltözés

A Fehér úti telephelyünk felszámolása lassan befejeződik. Ezúton is köszönetet mondok tagjainknak, akik áldoztak idejükből, hogy határidőre elkészüljünk. Katikának, Évának, Briginek, Ákosnak, Ernőnek, Tibornak, Dávidnak! Nem voltunk sokan, de elvégeztük amit kellett.

Sajnos a kilábaláshoz szükséges értékesítés szervezéssel még lassan haladunk. Ezt elég finoman fogalmaztam. Szóval a nehéz napok még továbbra is jelen vannak…

 

TT Webáruház

A webáruház forgalma továbbra sem élénkül. Tudom, nekem is kevés időm marad rá, de sokszor elmondtam, ha segítetek a forgalomnövelésben nem csak egészségesebb barátokra, környezetre teszünk szert, hanem a tevékenységünk folytatásához is muníciót szerzünk. Értem én, Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen… Sajnos, de ez van.

Továbbra sem sikerült aktivitásra bírni a közösséget magyar vállalkozók felkutatásában. Pedig mennyien küszködnek értékesítési problémával, pedig mennyire fontos lenne, hogy magyar termékeket ajánljunk a magyar vásárlóknak.

Az Torda értékesítések nyomán szintén képződik jutalék Kp-ban. Erre kaptam javaslatot a webáruház forgalomszervezőitől. Ezt vezetjük be. Kérem az értékesítésszervezőket, a javaslatukat egy publikus táblázatban foglalják össze, hogy a közösség elé tárhassuk. Kérem azt is, írjátok össze a márciusi értékesítési jutalékokat, hogy jóváírhassam. Sajnos ezeknek a kigyűjtésére már végleg nem volt időm.

A Piactéren hétfőtől terhelem az egyéni számlákat a második negyedéves előfizetési díjjal. A mínuszba kerülő számlák tulajdonosainak nem kell, hogy kétségbe essenek ettől, hisz ajánlói jutalékból, vagy a közösségi munka elismerésért kapott ellenértékből fedezhetik, kiegyenlíthetik a mínuszban lévő számlát. De ha értékesítettél valamit Kp-ért az is lehet fedezete a hiányzó befizetésednek. Mindenesetre, ez a negyedév lesz az átvezetés erre a szigorúbb rendszerre.

 

Rakjuk tele a Facebookot TT oldalakkal

Szépen haladunk. Már közel 30 oldalunk van.

A jövő héten is indul egy tucat legalább. A cél húsvétig legalább 50 oldal.

 

 

 

Nem érkeztek javaslatok a face munka elismerését illetően, így én teszem meg az első lépést. Aztán lehet vitázni, érvelni:

 • Aki létrehozza a települése FB oldalát, annak 2 000 Kp-t írok jóvá.

 • Amikor az oldal eléri 500 kedvelést 10 000 Kp elismerést kap.

 • Ezt követően minden + 500 kedvelés ugyanennyit ér.

 

Segítsétek egymás oldalait is. Vegyetek részt társszerkesztőként a saját törzsetek oldalainak a szerkesztésében. De óvatosan. 3 oldalnál többet senki ne vállaljon.

Ahogy egy-egy oldal elérte a 2-300 kedvelést, létre lehet hozni a hozzátartozó csoportot. Már van minta! A csoportok zártak legyenek és csak a tulajdonos, vagy a moderátor vehessen fel tagokat!

„Tudatos Társadalom Veszprém és körzete közösség” csoport

„Tudatos Társadalom Ózd-környéki Közössége” csoport

Ide csak helyieket, környékbelieket gyűjtsetek! A 200 körüli kedvelői szám már lehetővé teszi a helyi Ismerkedési Est megszervezését. Keressetek egy egyszerű helyszínt, és lehetőleg hétköznapestére, 18 utánra, készítsetek egy FB eseményt, mindig az FB oldal eseményeként. Az eseményt a TT esemény naptárába is feltesszük.

Ha valakinek már van eseménye, kérem a többieket népszerűsítsék a saját oldalukon, értesítsék az ismerőseiket.

Aktuális már a sajóbábonyi Magyar Esték (sajnos nem találom a FB eseményt. Itt az ózdi Arvisura Társaság elnöke, Bárdos István lesz az előadó.  És itt az első pécsi est is: Ember-, Lélek-, Szellemvilág és az Univerzum erőinek helyes működtetése  lám, ha egyszer beindulunk…FB Magyar Esték – Interaktív előadás Árvai Lászlóval

Ezeket mindig osszátok meg itt is a közösségi térben, hogy a tagok könnyen rátaláljanak és népszerűsítsék.

 

TT Kampány

Bele kell húznunk, mert közeledik a húsvét, amikorra egy nagy kampányt szeretnék veletek véghez vinni. Mint már írtam róla, cél a TT országos ismertségének növelése, sok új tagi kérelem elérése és több helyi kisközösség megalapozása.

Ehhez készül a kampányanyagunk, filmünk. Az üzenet, amit megfogalmazunk egyértelművé, teszi hitvallásunkat, küldetésünket, céljainkat.

Itt az idő, hogy éreztessük az ébredezőkkel, hogy készen vagyunk az együttműködésre.

Ne feledjétek, már csak személyes ajánlóval lehet TT taggá válni. Így a jelenlegi tagság felelőssége is nőtt! Az FB oldalak, mint halászhálók működnek, de a háló csak akkor ér valamit, ha merítünk is vele. Erre valók a helyi Ismerkedési Estek!

Hallgatva Posta Imrét és másokat is, egyre többen érzik, hogy elkezdődött valami… Sajnálatos, hogy csak alig-alig vannak olyanok, akiknek cselekvési tervük is van. Nekünk van! Erről is meg kell meggyőznünk a tamáskodókat a húsvéti kampánnyal.

Jegyzet

Itt szeretném megjegyezni, hogy többekkel kerültem nézeteltérésbe amiatt, hogy külső személyeket, új utat nyitogatókat ajánlanak, hoznak a TT közössége elé. Olyanokat, akik már többször kaptak lehetőséget, hogy kifejezzék együttműködési szándékukat velünk. Nincs rá időm, hogy egyenként győzködjelek benneteket, és nem is akarok senkit kritikával illetni. Azt kérem csak, legyetek figyelmesek és tételezzétek fel, hogy az elmúlt években már rengeteg lehetőséget kínáltunk a közös szerepvállalásra mindenfelé. Hosszú lenne a névsor is, meg az is, hogy mi rejtőzik valójában a „jófej” megmondó tarsolyában… Szóval, mindenki, aki most új utat nyit, de semmiféle konkrét programja, eszköze nincs, az csak szalámizza, megosztja, elbizonytalanítja az ártatlan délibábos gondolkodású szemlélődőt.

Nagyapámat idézem nektek, aki mindig arra biztatott: „Kis-unokám, ha felnősz, mindig légy résen!”

Nos, ezt kérem én is tőletek:

Legyetek éberek, legyetek résen és ne csak azt lássátok, amit láttatni akarnak veletek.

 

Új

Ismét kapcsolatba léptem a Magyarok Világszövetségével. Az Elnök figyelmét nem kerülte el a TT folyamatos társadalmi jelenléte. Kéri segítségünket, hogy a Vesszen Trianon listájukat, támogassuk. A szándék tiszta és egyenes. Az MVSZ-t belülről ismertem meg az elmúlt években. A vádak, amikkel illetek a szervezetet, legalábbis mesterkéltek. Véleményem szerint a magyarság legfőbb pártmentes, iránymutató, határokon túl nyúló érdek-képviselete, szervezete az MVSZ. A CMM-el több riportot is tervezünk Dr. Drábik Jánossal, Bottyán Zoltánnal és az elnökkel is.

 

Online Országgyűlés

Ha már egy kicsit az aktuálpolitika közelébe sodródtunk, hadd említsem meg Kiss Tibor barátunk kezdeményezését, hogy hozzunk létre egy online országgyűlést. A felvetés jó, bár szerintem még nem időszerű, de el lehetne vele valamit kezdeni.

Kinek mi erről a véleménye, javaslata? Nehogy nekem írd meg, hanem az oldalon, a Tibi által létrehozott fórum témában. Itt tegyetek javaslatot.

Ami reális lehet, hogy létrehozok egy aldomainos oldalalt kezdetnek, és ott szavazásokat, petíciókat kezdeményezhetünk. Mondjuk úgy, hogy az oldal nyilvános, de aki szavazni, aláírni akar, az adja meg a teljes nevét, e-mail címét.

Na jó! És miket kérdezzünk? Ötlet?

Az oldal népszerűsítését a bővülő facebook oldalak vihetik. Ha jó kérdések, témák kerülnek fel, a TT ismertsége is fokozható. De, csak ha jó témákat találunk…

 

És a CMM

Általános, hogy márkák, médiák időnként „ráncfelvarráson” esnek át. A idők változása, a divat, a tevékenység módosulása, vagy egyéb okok miatt.

A CMM neve kapcsán kezdettől fogva sok kritikát kaptam. A civil az olyan libsis, a multi meg idegen szó, és még a média sem magyar.

Hát jó!

Adjunk új nevet a médiánknak! Segítsetek ötletekkel. De óvatosan ám! Nemzeti nem lehet, mert az is ki van sajátítva, a magyar meg kirekesztő. Az első nekifutásomkor Mátyás Király Közösségi Tv lett, de ott meg sokaknak Mátyással volt gondjuk…

Jó lenne, ha húsvéti kampányban már az új arculattal jelenhetnénk meg.

 

Köszönöm a figyelmed

JZ

Posted in Vélemények és írások tagjainktól

Kapcsolódó témák

2 Comments

 1. Én hiszek a CMM-ben 🙂

  A Média szótöve: MÉD. Őseink voltak a médek is. MI VAGYUNK A MÉDIA. Jó szó a média, csak azért, mert ellopták, mint sok mást, attól még a mienk.
  A Teremtő szócsöve voltunk. Most is azzá válhatunk. És jó, hogy mindenhol érthető a világon a Civil is, a Multi is, és a Média is.

  Mennyi idő, míg egy új név a köztudatba kerül? CMM tökéletes alternatívája a CNN-nek hangzásban.

  Nem adnék Mátyás király… nevet. Mint király, annak a kornak a szelleme szerint, mint a többi, Géza fejedelemtől kezdve, nyugati feleséget választott. Ezek okain lett az, ami, a történelem során. A királyságokat nem képviselte a magyar női teremtői minőség. Ezért nem is voltak szakrálisak a királyságok, csak nyugati mintára formáltak. Azért történt így talán, hogy rálássunk, hogy hogyan nem működik hosszú, örök távon a királyság. Azért ez mellett nem lehet elmenni, bármilyen közel áll szívünkhöz Mátyás király.

  Ami talán hátrány, hogy a nemzeti cégtárban a 3 negatívitás közül 2 már megvan, és ez a CMM-re nem vet jó fényt a későbbi megbízatásokat tekintve.

  Jó lenne fenntartani a nevet, mert úgy érzem, hogy eljön még a CMM ideje.

  Addig meg? Zoli, talán lejött már az új név? Csak nem Torda TV?

  Annak idején nem adtak Tordának hangot, most kaphat.

  Mintha Atilla és Árpád táltosait is így hívták, nemcsak Koppányét.

  A kampányhoz felajánlom a “Magyar nép ébredése” c. mesét, rajzpályázattal egybekötve, amiből film készül.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Notice: Trying to get property of non-object in /home/ttkozoss/public_html/wp-content/plugins/activity-reactions-for-buddypress/class/class.php on line 1082