Menü Bezárás

Beszámoló a 2018 szeptember 4.-i Tudatos Társadalom klubestről

Elég szép számban jelentünk budapestiek és nem csak budapestiek a találkozón. Juhász Zoltán  kifejtette a Tudatos Társadalom alapelvét: az államnak kell szolgálni a társadalmat és nem fordítva. Mi magunk megfogalmazzuk az új társadalom alapjait és megszervezzük azt. Meg kell jól érteni a mai társadalom működését, hogy átírhassuk a mechanizmusokat.  A jót megtartjuk.  Ehhez sok ember kell.  Ezért 50 tagtoborzó rendezvényt tartunk az elkövetkező hónapokban, egészen júliusig. Ezek előszervezése közösségek építése által történik.  Kérünk mindenkit, hogy kezdeményezzen közösségszervezést a környezetében.

Magyar estéket is szervezünk – ezek által a tudást közvetítjük. Ezek kezdeményezését, szervezését is  a tagság kell, hogy vállalja. Művelődési otthonokban, klubhelyiségekben, ahol alkalom van Magyar Estéket tartani havi 1 alkalommal, kérjük, hogy igyekezzetek létrehozni a kapcsolódást.

Ezek eredménye az lesz, hogy egyre többen megértik azt, hogy mi a Tudatos Társadalom, és  segítenek lerakni az alapjait. Mivel anyagi világban élünk, anyagiakra szükség van, ezért nagy szerepe van a Tudatos  Társadalom gazdaságélénkítő programjának.  Ez akkor fog működni, ha mi magunk megszervezzük a szolgáltatást, gyártást, létrehozzuk a logisztikát. Eddig 3 projekt van előirányozva:

-malom a szentendrei szigeten

– az anyáknak kényelmet és szabadságot biztosító szülőotthonok, ahol a természeteshez közeli módon segítik világra jönni az újszülötteket. A népi bábaságot addig is tanítani kell az embereknek.

– magyar iskolarendszer: népiskolák

Ezeket közösségi  finanaszírozással meg lehet valósítani. Vagyis a közösség segít anyagilag – a ráfordított összeget pedig belső pénzzé konvertálva visszanyeri és 30 km.-es körzetben fellelhető termékekre, szolgáltatásokra elköltheti. Egyszerű clearing pénzünk van, pénzegységünk a KP. 1000 KP 1 óra, szaktudást nem igénylő, könnyű fizikai munka értéke.

Ennek jogi háttere is tiszta ügy. Ami hiányzik: a termékek és szolgáltatások, vagyis a belső piac. Ezt kell kiépíteni vállalkozók bevonásával, akik felajánlják termékeiket, szolgáltatásaikat.

Mindezt tiszta jogi háttérrel tudja megvalósítani a Tudatos Társadalom a Civil Multimédia nonprofit KFT segítségével.

Óriási a függőségünk, mert lemondunk a szabadságunkról azért, hogy pénzt keressünk és vele megvásárolhassuk a szabadság illúzióját.

A Tudatos Társadalom építését annak médiája, a CMM televízió szolgálja. Ezt országossá kell tenni, hogy a feladatát betölthesse. Be kell menni a kábeltévékbe, és ennek tetemes költségei vannak, tehát anyagi erőforrásokat kell  megteremteni.

Egy megoldás lehet az, hogy keresünk  többszáz vállalkozót, aki vállalja havi 10-20000 Forint befizetését a magyar társadalom szabad, független médiájának  működtetésére. Ami által a lakosság tájékoztatást kap a valós helyzetről, ami népszerűsíti a pozitív példákat, megoldásokat. Erősíti  a magyarságtudatot, bizonyítani tudja a közösséghez tartozás megtartó erejét.

Ez is egy hatalmas feladat. Meg kell hogy találjuk egymásban az összeadható erőforrásokat. Olyan sok a munka, hogy ha nem végezzük szervezetten, feladatcentrikusan, akkor nagyon lassan tudunk csak haladni. Egymást segítve tudjuk csak az akadályokat leküzdeni.  Aki szeretne valamit tenni a társadalomért, az keresse a lehetőséget a másokkal való együttműködésre.

Vagyunk már elég sokan ahhoz, hogy megoldási programokat dolgozzunk ki – arra is, hogy számottevően növeljük a tagságot.

Az őcsényi rendezvény egy tanúságtétel volt, egy üzenet arról, hogy a magyarságnál elkezdődött egy folyamat, ami arról szól, hogy tegyük jobbá a világot, először Magyarországot.  Készül Őcsényről  egy film, amelyet más nyelvekre is lefordítunk. Úgyszintén más nyelveken is be tudjuk mutatni, elérhetővé enni az eszközeinket . A Tudatos Társadalom egy minta, amit nyílt forráskóddal ajánlunk fel a világ nemzeteinek. Ki kell, hogy lépjünk az ország határain túlra, és ezek a lehetőségek sorra megnyílnak külföldi kapcsolataink által.  Az angol, nyelvű honlapunk is ezt segíti elő.

Idegen nyelvet ismerő tagjainkra számítunk ennél a feladatnál.

Elkészítjük a rég tervezett, 8 részes  Big Picture filmet is, amihez 10 nyelvterületről keresünk forgatóstábot. Az V. rész már 1 milliárd emberhez kell, hogy eljusson.  A VIII. rész mutatja be a megoldást.

Ha az emberiséget sikerül megrázni ezzel a fillmmel, egy pillanat alatt le tudja vetni a rá rakott igát.

Sok ember kell hogy egy akaraton legyen.

A filmet is közösségi finanszírozással tudjuk megcsinálni.

Napi feladataink vannak . Fontos feladatunk egyénenként is ébreszteni az embereket, hogy velük együtt a félelmeinket legyőzve átforduljunk  a halál kultúrájából az élet kultúrájába.

Lejegyezte: Kiss Mária Katalin

Posted in Feladatvállalók, Felhívások kezdeményezések, Közlemények

Kapcsolódó témák

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Notice: Trying to get property of non-object in /home/ttkozoss/public_html/wp-content/plugins/activity-reactions-for-buddypress/class/class.php on line 1082