Menü Bezárás

A bíróságokról

Ennek a témakörnek tartalma 11 hozzászólás, 4 résztvevő. Utolsó frissítés: László Tóth Tóth László 2 hete, 1 nap telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #12129
  János Ibrányi
  Ibrányi János
  Felhasználó

  A tisztánlátáshoz azt hiszem ezek sokat segítenek.

  MEGDÖNTHETETLEN BÍRÓI VÉLELEM(=inkvizíció): https://www.youtube.com/watch?v=2qZ-cDe1hO4
  Devizás jogálom a jogállami bíróság? I.rész: https://www.youtube.com/watch?v=FudRlY1Yqz0
  Devizás jogálom a jogállami bíróság? II.rész: https://www.youtube.com/watch?v=AXcT8MRyt8o

 • #12147
  Márta Sipos
  Sipos Márta
  Felhasználó

  Ez a jogi úton való nyomásgyakorlás iszonyú lassú.

  • #12157
   Tibor Kiss
   Kiss Tibor
   Felhasználó

   A MÁTRIX filmhez csatolt bejegyzésre próbáltam válaszolni! (lehet hogy rossz helyre került, elnézést
   …nem tudunk ettől elhatárolt életet élni…
   Nem mondtam, hogy az lenne a cél!
   Én nagyon szeretek sakkozni – abban szokás egymást partnernak nevezni – de abban nincs olyan hogy a játékszabályokat bárki megváltoztathatja!
   Egyszer sem láttam a MÁTRIX filmet, csak “fontosabb” kiemelt-elemzett részleteket…
   A megélt valóság számomra is mást sejtet, mint ami “közismert”…

   Hivatkoznom kell valamire: Rudolf Steiner az Antropozófus Szellemtudomány alapítója szerint az Ember egy olyan lény, mely elsőként hordozza az ön-alakítás (önformálás, fejlődés) rendkívüli esélyét – előtte semmilyen lény-csoport, faj, “személy” stb. sem “kapta meg” ennek lehetőségét… amennyire mégis voltak ilyen lények – akik nem tervezett módon kerültek ebbe a helyzetbe, nem akartak ezzel a lehetőséggel élni! És ők oly módon fékezői, más esetekben gyorsítói az “emberi ügynek”, hogy az Ember rendre éretlenségi állapotaiban “kap” tőlük valamit (amikor még nem tud azzal az ismerettel mit kezdeni) – más tekintetben pedig lassítják fejlődését! Tehát az ember rendkívül nehezen talál saját magára, feladatára! Minden esetre meg kellett kapnia az “ellentét- erőket, tulajdonságokat”!
   Viszont ezek a lények saját akaratukból “váltak le az Ős-Egységről” – tehát a szabadság csíráját hordozták, ugyanakkor saját planétájukon “Azt” nem bontakoztatták ki! És nagyon bizarr – de pusztán ebből fakadó féltékenységük miatt akadályozzák az Embert!

   Most remélem túltettem a MÁTRIXON!
   De nem az én tudásom alapján – viszont maga az Antropozófia rendkívüli támpontokkal szolgál a gondolkodás számára! Ha az ember hajlandó megfigyelni bizonyos szempontokat, néhány éven belül meglepő bizonyosságokra talál. Persze figyelmesnek kell lenni és a “hosszútávú memória” rendkívüli módon “kifejlődik”!

   Azért annyit hagy jegyezzek meg, hogy a MÁTRIX lényege – a létparadigma (miért érdemes élni?) egyetlen szegmense beárnyékolja (háttérbe-szorítja?) az összes többit!
   Megint Antropozófia:
   Az embernek valamelyest vigyáznia kell arra, hogy ne szakadjon el az általános, hagyományos életviteltől – mert azáltal hozza fel magában az őserőket (részben azokat, melyet elődei éltek – értékteremtő munka, szeretet) – puszta modernizmusból, fantasztikumból nem lehet megélni (kiszárítja az ember lelkét).

   • A hozzászólás módosításra került: 2 hete, 1 nap telt el-Tibor Kiss Kiss Tibor.
  • #12160
   Tibor Kiss
   Kiss Tibor
   Felhasználó

   “Ez a jogi úton való nyomásgyakorlás iszonyú lassú.”

   Ehhez szeretnék hozzáfűzni néhány gondolatot:

   A Társadalmi Lét hármas-tagozódásának Ideája szerint: A Jog – Gazdaság – Szellemi-közösségi élet…
   Csak az utolsó említett tényező által hangolható össze!!!
   Ha ez nem így történik, akkor mindegyik a számára kényelmes irányba “fejlődik” – gyakorlatilag egymástól eltávolodik: a Jog és a “szellemi alkotók” saját nyelvezetükben – gazdasági szereplők pedig ellenőrizhetetlenség irányába “törekszenek”! De nem tudnak egységet alkotni és ez anrchiához, káoszhoz vezet…
   A Szellemi élet az, amiben minden (ember) szereplő teljes joggal vehet részt, nincs sem hiarerchia, sem rang – ennek a lét-tényezőnek kell mindent be-világítania, megértenie, összehangolnia!
   Nincs olyan hogy a “vezér” nem válaszol egy vak koldus aggályaira!!!
   Csak akkor működik teljes-értékűen – ha minden homályos tény fel van tárva, meg van vitatva, el van döntve! És aszerint kell egységes cselekménynek történnie!

   De nem egy hamis történelemre, lelkiségre, bírói gyakorlatra stb. “támaszkodva” és természetesen nem érthetelen fogalmakat gyártó filozófusok után kajtatva!
   MINDENT közérthetővé kell tenni – ami Földi tényező!!!
   Az Istennel (Ősstennel-Krisztussal) való kapcsolat – magánügy! Meg lehet vitatni baráti-, vallási-körön belül, lehet javaslatokat tenni “műkedvelők számára” – de társadalmi folyamatokba teljes-körű értés nélkül semmiképpen sem!!! Annyira van helye az említett Szellemi-közösségi életben, amennyire általános érthető, elfogadható – gyakorlatilag annyira, amennyire jelenkori életünkkel összefüggése van!

   A Jog és Gazdaság megregulázására kiválóan alkalmas!!! Senki sem zárható ki belőle! És minden kérdést meg kell válaszolni ezek átláthatóságáért! És gyakorlatilag nem a bíróságoknak kellene működniük, hanem a köz-érthető, Igazság-alapú Jognak! Ha ez egyértelmű, felesleges a bíró is!
   – most valamelyest ellentmondok Rudolf Steinernek:
   A jelenlegi politika szereplőit kényszeríteném arra, hogy végig-nézzék – mintegy TV-műsort – az egészet…
   De semmiképpen se szólhassanak bele – amit most ők csinálnak az átlag-emberrel! A közügyek alakításától mindenképp el kellene tiltani őket!

   Sluszpoén:
   Most is azt mondom: nem azzal a joggal kell birkózni saját szabályai szerint az ő területén – mely megtagadta az Embert! Tudom, hogy fiatalemberek szeretik az iszapbirkózást…
   De a kulcs inkább az Alkotmányban (alaptörvénytől lényegesen eltérő a többezer-éves lekiségben, más “államiságban” van)!
   Azt a Jogot kell széles-körben prezentálni – Alkotmányos területeket feltüntetni, kijelölni! Alaptörvény rablásaival szemben kihangosítókon keresztül nyilvánosan védekezni! Rendőröket felszólítani stb. – egyáltalán nem tudnak semmit válaszolni – ezek jogtalan birtokba-vétel megakadályozása esetén alkalmazhatók, nem az Országház előtt!!!

   Mondok egy szituációt erre:
   Élőlánc a védett objektum előtt feláll (10-15 férfi)…
   Végrehajtó, Rendőrség megjelenik a dokumentummal, tulajdonos és az Alkotmányos védnökség megvizsgálja – megállapítják hogy a Határozat nem a mi Alkotmányunk szerint készült – ez és a következők hangosbemondón keresztül:
   Felszólítjuk a más államiságú személyeket az intézkedés azonnali beszüntetésére (élőlánc feloszlik)!
   3 másodpercük van, hogy feltartott kézzel visszaüljenek autóikba!!! (ha nem – azonnal meg kell rohamozni őket pusszta kézzel, fegyver nélkül – egyéb esetben van idejük gondolkodni, segítséget hívni)
   Tuti hogy menekülésre fogják!!!
   A köz-területről (utca 50 méter le – fel) az Alkotmányos ellenállás nevében mindaddig kitiltjuk a Rendőrséget, amíg dokumentumot nem jutattnak el postai úton a végrehajtás beszüntetéséről! (A rendőrök ezt kocsijukból távozáskor is hallani fogják)

   Kénytelenek lesznek észre-venni, hogy létezik más Jog is!

 • #12148
  László Tóth
  Tóth László
  Felhasználó

  Talán ha a bírósági, a közjegyzői, ügyészségi stb., tehát az egész jogszolgáltatással összefüggő csalások áldozatai elkezdenének össuehyűlni egy csoportban és nekiállnának kiteregetni a szennyesüket, aztán megfelelő erő esetén közösen támadást is intéznének a jogszolgáltatás korruptsága ellen, akkor ezzel szerintem felgyorsíthatnánk a nyomásgyakorlást, meg a rendszerváltást is. Én akár kezdeném a sort, hogy ez beinduljon.

 • #12151
  László Tóth
  Tóth László
  Felhasználó

  Hát akkor készítettem is egy videót az én amatőr és elég gyenge előadásmódommal. Lehet hogy ez riortként jobban sikerülne, vagy ha egy tehetségesebb előadó mutatná be ezeket a dolgokat. A videó másoláskor fejjel lefele jelent meg, a youtube-on próbálkozva viszont sikerült.
  Hát akkor vegyük kezdetét a jogszolgáltatásunk nyilvános elszámoltatásának, döntsük le a korlátot a bajbajutott bankhitelesek jogszerű orvoslása elótt, és egyben tegyük jogkövetővé is ezt a jelenleg hatalmi érdekek szerint korruptan működő bírósági rendszerünket!

 • #12153
  János Ibrányi
  Ibrányi János
  Felhasználó

  Tegnap végig néztem, hallgattam. Majd beszélünk.

 • #12154
  László Tóth
  Tóth László
  Felhasználó

  Rendben

 • #12155
  Tibor Kiss
  Kiss Tibor
  Felhasználó

  Üdv. Mindenkinek!

  Nem akarok beleszólni – de nem tudom megállni!
  Az a finoman szólva magán-állam, mely a hivatalos média szerint irányítja országunkat – ez olyan, amit talán nem-is érdemes semmilyen tekikntetben partnernak tekinteni – persze nem tudunk “ettől” elhatárolt életet élni! És nem mellesleg ennek ellenére gyakolatilag minden hatalmi szervet saját parazita tevékenységébe- integrált!
  Jogaink csak névleg, vagy jelentéktelen dolgokban vannak…

  Szeretnék idézni ennek általam vélt előzményeiből:

  https://ttkozosseg.hu/csoportok/3-torzs/forum/topic/kormanyok-es-bankok-szovetsege-osszeeskuves/

  részletek:
  Abban a szűk 2 évben a dolláralapú valutákkal kereskedő országok kormányai – bizonyára mindegyik – szerződést kötöttek a területükön működő bankokkal…
  arról hogy a bankok hitel-kihelyezése adott vagyontárgyak szerzése esetén „elég” a jogokat kihelyezni, nem szükséges tényleges pénzmozgás, csak az elektronikus jóváírások – hisz szinte már mindenki rendelkezik bankszámlával is!
  Na és akkor mi van? Szokták mondani a szűk-agyú, korlátolt szakemberek, akik hivatásból sohasem nézik az érem másik oldalát. De hát erre lettek kitenyésztve…

  Na, ezért esett le a betéti kamat gyakorlatilag a nullára – ezért nincs szükség senki pénzére; mert a bankok számára sokkal egyszerűbb pénz-teremtési „eljárás született”! Olyan, mint amikor valaki rajzol, vagy fénymásol egy csomó pénzt – amit törvényeink szerint tilos forgalomba-hozni (pénz-hamisítás)! De gyakorlatilag a bank elektronikus módon megteszi ezt! Erről szól az a szerződés, amit a Qrmány és társai ugyan meglovagoltak – nyilvánosságra-hozni valahogy mégis elfelejtették!
  Most nem akarok belemenni az inflációs tényezőbe, mely minden „hitel-kihelyezés” esetén nyilván 100%+kamat – tehát hogy mint inflációs tényezőt a társadalom egésze is felveszi (ezt az újabb „keresztet”)…

  Most nézzük meg az emberi-jogi oldalát:
  Nem kevés devizahitelest kilakoltattak csak az előző években (tavaly legalább 2000 családot)…
  ugye azért, mert saját munkájuk által nem tudtak annyi értéket teremteni, melynek pénz-ellenértéke fedezte volna a törlesztést, ami a banknak csak elektronikus tranzakciójába (néhány billentyű-parancs) került…
  És persze ennek a semminek a kamatait szintén beterhelik, fizetik stb.
  – ami kamat szintén ki tudja miért-is kúszik felfele???
  Nocsak – mégis miért? Épp a „hitelezési gyakorlat” inflációs hatása miatt!!! Valós hatása miatt!!!
  Ezt nevezik ördögi körnek…
  De térjünk vissza a hasonlat kedvéért a jogi helyzethez:
  Létezik a jogban alacsonyabb-, vagy magasabb-rendű jogi személy bármely peres ügyben??? Nem mindenkit megillet az egyenlő bánásmód joga?
  Van különbség? Vagy egyenlő jog illet mindenkit?
  Az egyik „rajzolhat” pénzt? Amit a másik nem teheti meg, de visszafizetési nehézségei miatt kilakoltatják!
  Kezdjük érezni a különbséget?
  Kik ülnek azokban a bírói székekben – ahol ilyen ítéletek születnek??? Minek a kúria??? Minek az Emberi Jogok Biztosa – létezik még ilyen???

 • #12156
  László Tóth
  Tóth László
  Felhasználó

  Kedves Tibor!
  Emlékszel a Mátrix filmre?
  Az elhatárolódás, a figyelemre sem méltatása az elnyomó rendszernek nem célravezető, üldözöttekké tesz és a magunk által épített korlátaink közzé is szorít. Erőgyűjtéshez elég, de a változáshoz nem. Az ő rendszerüket is belülről lehet szétfeszíteni, ahogy ők is próbálják a miénket a saját képükre változtatni. Tehát a saját játékszabályaikkal játszva, de nem a megszokott stílusban, hanem más formációban már egy új működést lehet létrehozni!

 • #12159
  Tibor Kiss
  Kiss Tibor
  Felhasználó

  Erre az első videóra szeretnék “válaszolni”.

  Én nem látom ilyen bonyolultnak a helyzetet!
  Ha ez tényleg így volna, akkor Orbán Viktor valóban lehetne a Keresztény Európa ősgénje is!

  Azt elismerem, hogy a kalmár-népek be-férkőzése magyar embereket is ragályos tulajdonságokkal terhelte! De szerinem nem zárható ki, hogy tudatos ellenállás volt ezzel szemben és akár magyarok közt is felmerülő ellentétek – ehhez való viszonyulás miatt.

  Ugyanakkor nem volnék oly biztos abban, hogy a ránk hagyott történelmi és akár irodalmi művek nem tartalmaznak kis mértékű, de szándékos eltérést – úgy hogy azokba igen korán “valakik belenyúltak”. Ennek technikája nagyon régre nyúlhat vissza!
  “Azok” mára civilizációt és világ-birodalmat építettek – nem tegnap kezdték!

  Attól korábbi tényekre “kellene” támaszkodni!
  És az nem divatos – mert aligha bizonyítható…
  Csak nem nagyon lehet másképp!

  Mi pedig elvesztettük lelkiségünket, természettel való egységünket – szinte minden lényeges tulajdonságunkat!

 • #12161
  László Tóth
  Tóth László
  Felhasználó

  Boós Tibor a videójában pont arról a hozzáállásról beszél, amit a Mátrix filmrészlettel az elnyomó hatalommal szembeni hozzáállásunkról ki akartam fejezni. Demokráciát akartok? Igazatok van, mi is azt akarjuk, hát akkor legyünk rendes demokraták, és akkor csináljuk meg ezt, ezt és ezt! Ja, hát ezt már nem akarjátok? Akkor kifordítjuk magukból őket és elvesztik az erejüket, ha olyan a helyzet akár még menekülőre is fogják. Ha meg belemennek a játékba, akkor belülről szétfeszítjük őket, a rendszerüket és mi változtatjuk meg őket a saját képünkre!
  Vagy hogy még egy hasonlattal is éljek saját esetemből. Egy intézményben folyamatosan betörtek, a biztonsági cégnek ezért már kifelé állt ott a rúdja, úgyhogy kutyás őrre volt szükségük. Egy cimborám hívott ebben a munkaügyben, aki a központjukban diszpécser volt, én pedig elvállaltam. Ekkor volt gazdasági válság. Kimentem a területre és mondtam, hogy én nem követem az ő formációjukat, nem fogok a kirakatban lévő szolgálati helyen tartózkodni és nem rendszeres járőrt fogok folytatni. Így egy nap, illetve éjszaka, amikor folyamatosan esett az eső, a kutyámat a pihenőhelyen hagyva sikerült is szembekerülnöm a betörővel. Kérdeztem tőle, hogy te ki vagy? Aszonta, hogy ő a biztonsági őr! Igen, hátha te az vagy, akkor én ki lennék, kérdeztem vissza. Erre előjött egy dumával, hogy csak az eső elől szeretne valahol meghúzódni. Igen, hát akkor ne itt bujkálj, nézek neked egy jobb helyet, folytattam én is az ő sztorijával. Így elkísértem a másik kollégához, aki felébredve még nem is volt tisztában a helyzettel. Ekkor szóltam a betörőnek, hogy igazolja magát, mert ezt nekünk dokumentálnunk kell. Természetesen azt mondta, hogy nincsenek nála iratok. Jó – mondtam -, hogy hát akkor a rendőrség fogja igazolni. Erre önként átadta az iratait, addigra a kolléga is magához tért, és így az irataival a kezünkben, már erőfölényben állva és őt még sarokba is szorítva hívhattuk a rendőrséget. A betörő meg csak a fejét fogva őrjöngött, hogy mekkora barom is volt. Nos, ha a vele való találkozásomkor én a szabályaink szerint intézkedtem volna, akkor lehet hogy reggelre vérbe fagyva találtak volna rám, lévén nem tudva milyen fegyvert is tarthatott magánál az illető, és még fizikumra is egy magas, sportos betörővel lett volna dolgom. De így, nem egy megszokott forgatókönyvet követve az eredmény mindenkit kielégített. A fiúk mondták, hogy ezért biztosan jutalmat is fognak adni, én meg mondtam, hogy csak fizessenek rendesen. És lám, a cég az első havi fizetésemet már nem is a megállapodottak szerint intézte, magyarázgatásukra még a szolgálati telefont is a földhöz vágtam, úgyhogy mehettem újból munkát keresni, ők meg visszavették a sántikálós idős nyugdíjas bácsikát dolgozni. Na, ez a vége nem tartozik ide, de ezzel a hasonlattal élve szeretném azt kifejezni, hogy a cél érdekében szerintem igen, bele kell állni az ő parlamentáris rendszerükbe, csak úgy, hogy mi azt már más formációban játsszuk!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.


Notice: Trying to get property of non-object in /home/ttkozoss/public_html/wp-content/plugins/activity-reactions-for-buddypress/class/class.php on line 1082