Menü Bezárás

A megszólítás.

Ennek a témakörnek tartalma 1 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés: Kiss Katalin Kiss Katalin 1 év, 7 hónapja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #5857
  TTadmin
  TTadmin
  Adminisztrátor

  Azok akik már csatlakoztak gyorsan megértették a TT küldetését, lényegét. Azonban kicsit tanácstalanok vagyunk, hogy hogyan adjuk tovább, hisz a TT akkor indulhat be igazán, ha folyamatosan bővülő, nagyszámú közösségé válik.
  A témához tartozó kérdések, tapasztalok, válaszok segíthetnek egy tematika, egy segédanyag, vagy képzési rendszer megalkotásában, aminek használatával hatékonyabbá válhat toborzás.

 • #5868
  Kiss Katalin
  Kiss Katalin
  Felhasználó

  Ez fontos téma, a megszólítás.
  Az emberek viszonyulásában fokozatok vannak. a – végtelentől a + végtelenig. Vannak, akiknek évekig mondogathatod, hogy szükség van a változásra, mert nem érzékelik az okát. Vannak kereső emberek, akik igénylik a változást, de nem tennének érte semmit, mástól várják el, hogy tegye eléjük a terülj-terülj asztalkámat. Vannak, akik tennének, de csak ha vezérkedhetnek egy csoport élén. Mások az együttműködésben gondolkodnak, kevés sikerrel. És kivel működjenek együtt? Mi azt gondoljuk magunkról, hogy velünk. Mások azt gondolják magukról, hogy velük. Ki az, aki látja, hogy a Tudatos Társadalom nem bekebelezni akar, hanem platformot teremteni a közös munkára?
  Ha ezt megértik, hogy mi a TT mozgalom, onnantól kezdve jöhet szóba a “toborzás” amit nem tartok szerencsés kifejezésnek. Nem tudom miért, de rosszul cseng számomra. Engemet nem toborzott senki, magamtól jöttem.
  Nos. Ahhoz, hogy a TT mozgalomba hívjuk az embereket, tudniuk kell, hogy mi várja őket itt. Mondjuk havi 2000 Ft. költség, ami nem mindenkinek tetszik. Meg “munka”, amit még kevesen tudnának végezni, mert nem látják a helyüket a rendszerben. Vagy nem éreznek elég tehetséget magukban ahhoz, hogy felelősen felvállaljanak valamit. Vagy nincs idejük rá. Szóba jön még a “munkakörnyezet”, ami otthonos kell, hogy legyen számukra. A TT honlapon kapcsolódni, együtt dolgozni azok tudnak, akik már évek óta jártasak a számítógép használatában, felhasználói szinten rutinosan kezelik az informatikai eszközöket. Nekik már csak a honlap használatát kell megtanulni, ami szintén nem könnyű feladat egyeseknek.
  Ezért ha valakit a TT mozgalomba hívunk, nem azzal kellene kezdeni, hogy regisztráljon a honlapra. Hanem, hogy belső céljává tegye a célunkat. El lehet mondani szóban, meg lehet mutatni nyomtatott formában, hogy mi ez a mozgalom. Legyen a tagja. Felírjuk a nevét egy papírra. Elmondjuk, hogy ha anyagilag is támogatja, hamarabb érünk el eredményt. Megkérdezzük, hogy mihez ért, mit szeretne segíteni. Egy-egy helyi szerveződésnél, vagy internetes terjesztésnél is ezek lennének fontosak.
  A honlapon meg legyen lehetőség ezeknek a “kézi csatlakozású” embereknek a nyilvántartására. vagy a honlapon kívül, más adatbázisban – még jobb, mert a honlap cserben hagyhat minket. Mindig kell alternatíva mindenre.
  A tagdíjat vagy másképp nevezve “anyagi támogatást” is lehet szedni bankokat elkerülve – egy helyi felelős összegyűjti és továbbítja a pénzt. A CMM KFT nem tud csekken kérni befizetést? Ha másképp nem, akkor rózsaszín csekken. Na persze, mindezekhez nagyon fontos a bizalom. Hát ezért kell segíteni az emberek spirituális fejlődést is.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.


Notice: Trying to get property of non-object in /home/ttkozoss/public_html/wp-content/plugins/activity-reactions-for-buddypress/class/class.php on line 1082