Menü Bezárás

Javaslat a “Szakrális” szakműhely megszüntetésére.

Szüntessük meg a Szakrális Önazonosság műhelyt?

A RÉKA-TT a cselekvő emberek találkahelye. Akinek szakrális útja van, több tucat csoportot találhat az országban. Szavazzatok.

You must be logged in to participate.
 • Egyetértek, nincs szükség erre a szakmáhelyre.
 • Nem tudom eldönteni
 • Ne szüntessük meg, mert nem lesz áldás a munkánkon

Címkézve: 

Ennek a témakörnek tartalma 33 hozzászólás, 16 résztvevő. Utolsó frissítés: Zoltán Medveczki Medveczki Zoltán 2 hónapja, 2 hete telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11922
  jzoli
  jzoli
  Adminisztrátor

  Az elmúlt 3 év tapasztalata alapján, javaslom a Szakrális szakműhely megszüntetését.

  Ebben a műhelyben van a legnagyobb létszám, mégis ezt javaslom.
  Az eddig megismert “szakrális” útmutatókkal ugyan arra a tapasztalatra jutottam. Megosztók, önjelöltek, és hatalmas fensőbbségi tudattal hirdetik a saját szellemi útmutatójuk mindenhatóságát. Én már egy évtizede hallgatom tőlük, hogy a”főnök” majd mindent rendbe tesz. Addig is járj szeánszokra, tűzgyújtásokra stb.. Közben a hatalom zavartalanul folytatja szellemi, lelki, fizikai kifosztásunkat. Az alakult ki bennem, hogy ezek az “útmutatók” szándékosan, vagy csak ostobaságból, de pont a kifosztó hatalom malmára, vágóhídjára terelnek bennünket!

  Szerintem ahhoz, hogy az isteni minőségeddel összekapcsolódjál, nem kell manager!
  Jellemző a “szakrális” vezetőkre, hogy egymást kölcsönösen lenézik, leszólják és semmiféle egységet nem alkotnak.
  Mindegyik külön úton jár. Sajnos, rengeteg kiábrándító személyes tapasztalatom van ebben a témában.
  Az is megdöbbentő volt számomra, mikor rá-rá kérdeztem ezeknél a kiválasztottaknál, hogy mit jelent a szakralitás, egyik sem tudott határozott, tiszta választ adni.
  A RÉKA-TT egy operatív szerveződés, társadalom politikai célokkal. Megint csak a tapasztalatom, hogy ezek a “szakrális” teljesen más “küldetéssel” rendelkeznek. Cselekvés helyett, az altatás a céljuk. Csak imádkozz, gyújts gyertyát, és szellemek elintéznek mindent.
  Ahhoz, hogy egyénenként spirituálisan emelkedjünk, nem kell ez a félrevezetés. A Társadalmi Önismeret Szakműhely, az Ember és Lélekismeret Szakműhely ebből a témából is képviselhet annyit, amennyi szükséges.
  Szavazzatok. Mondjátok el véleményeteket.

 • #11930

  Névtelen

  Egyetértek a fentebb leírtakkal, nekem is ilywn tapasztalataim voltak a nagy “tanítókkal” kapcsolatosan.

  • #11937
   Katalin Kiss
   Kiss Katalin
   Felhasználó

   Akkor jelentsük ki, hogy ateisták vagyunk? nem kell szakrális önazonossága legyen egy társadalomnak?
   Pl ilyen volt a szocialista társadalom 🙂

   • #11992
    János Takács
    Takács János
    Felhasználó

    Én is teljes mértékben egyetértek Zolival.

    Katalin ahhoz, hogy higyj vmiben nincs szükség semmi másra, csak a hitre.
    Szerintem nincs összefüggés a szocializmus és a vallás háttérbe szorulása között.
    Ez is a nagy terv része, az okoskütyükkel teljesen lefoglalják az embereket,
    hogy egyáltalán ne legyen idejük semmiről sem – beleértve a vallást is – gondolkodniuk.
    Ez a kapitalizmus egyik „előnye”. Ebből a szempontból (is) sokkal jobb volt a szocializmus.

    • #11996
     Katalin Kiss
     Kiss Katalin
     Felhasználó

     Kedves Takács János, engem a szocializmus nevelt ateistává. 1947-ben születtem és a lenini-sztálini eszmék fertőzték meg az iskolás koromat, amikor legfogékonyabb az emberi lélek. Ateista voltam sokáig, mindaddig, amíg egyéni sorstragédiák rá nem döbbentettek, hogy Isten “neveltje” vagyok, nem a szocializmusé. Katarzist kellett megélnem szenvedések árán, több lépcsőfokban, hogy eljussak – a lépcsőkön egyre feljebb jussak – Istenhez. De nem azt vallom, hogy Isten törvényszerűen szenvedést ad nekünk. A dualitás világában a rossz ellenpárja a jó, és Isten a jó felé vezet – megpróbáltatások árán. Másképpen nem tanulnánk meg a leckét, amit meg kell tanulnunk a jelen inkarnációnkban.

     • #12003
      János Takács
      Takács János
      Felhasználó

      Én a szocializmusban először majdnem pap lettem, aztán tudósan ateista, aztán még tudósabban megint hívő. 🙂

     • #12006
      Katalin Kiss
      Kiss Katalin
      Felhasználó

      🙂

 • #11933

  Névtelen

  Egyet értek, nem szakrális vezetők kellenek, hanem egyéni megtapasztalásokon keresztüli, egész emberi egységet -test. lélek, szellem- használó tagokra van szükségünk! Akik önállóan, és összekapcsolódva is képesek felfogni, befogadni és alkalmazni a körülöttünk lévő fizikai, és más, fizikain túli világban zajló folyamatokat. A’Látás’, ‘Hallás’, illetve egyéb más finom érzékelésre a legtöbb ember fogékony, mert valójában a fejlett ember természetes állapotához tartozik. Megfelelő segítséggel előhívható. Ebben tudok segíteni, ha van rá igény.(Évekig segítettem embereknek ebben.) Sajna nem tudom melyik szakműhelyhez kapcsoltan lehet ezzel foglalkozni, ha van ehhez ötlet, illetve igény, akkor írjátok meg kérlek.

  • #11936
   admin
   admin
   Adminisztrátor

   Köszönjük Éva! Ember és Lélekismeret a te műhelyed! Csatlakozz és állj az élére!

   • #11938
    Katalin Kiss
    Kiss Katalin
    Felhasználó

    Az a fontos, hogy valaki az élen legyen:) de én úgyis csak kötekedek 🙂

  • #11962
   Katalin Kiss
   Kiss Katalin
   Felhasználó

   Kedves Elvira az admin szerepkör csak adminisztratív jellegű, nem jelent vezetői státuszt. Amolyan „titkár” a szakműhelyben. Persze sokat tehet azért, hogy a szakműhely tevékenysége fellendüljön.
   Azt írod, nem tudom melyik szakműhelyhez kapcsoltan lehet ezzel foglalkozni. Szerintem a Szakrális önazonosság szakműhelyben, mert a finomérzékelés már az öt érzékszervünkön túli világot tapasztaltatja meg velünk. Kaput nyit az isteni világ felé. Aki a spirituális utat hitelesen járja – az előbb-utóbb eljut Isten megismerésére. És attól fogva tud szakrális úton járni – és tudja közvetíteni az ég üzenetét a Földre. Bár csak sokan lennének már, akkor megértenénk, hogy Isten milyen feladattal küldött a világba minket.

 • #11939
  Zoltán Janovszki
  Janovszki Zoltán
  Felhasználó

  Társadalmi önazonosság szerintem nagyon fontos!
  Az nem arról szól,hogy egy vallást ki kéne találni,vagy ki kéne találni a rituálékat,akár hogy csináljuk,milyen karaktert adjunk a Magyarságnak ,hogyan gyakorolja vallását?Egyszerűen arról van szó,hogy valaki Magyarként akar élni vagy nem?Ha igen akkor ismerni kellene azt,hogy a mai vallások ideológiák,egyáltalán nem voltak a régmúltban jelen.Azonban ma már tudjuk,hogy őseink vallása természet eredetű volt.Semmilyen dogma vagy színészi elemek nem voltak benne,nem a külsőség volt a fontos hanem a tartalom.A feladat annyi,hogy ki kell vonni a világnézetből,vagy a vallásból mindent ami nem természetes,mert őseink a természetet figyelték,mint a teremtő által közvetített tanításokat,mivel a teremtő a természet rendje feletti erő. Nem tett mást mint a természetet megfigyelve,tudomásul véve megbonthatatlanságát,erejét,ebből fakasztotta tudását.A törvényeket,ilyen módon beépítette a minden napjaiba,tehát szinkronizálta mindezt. Ezt jelenti a szakralitás,vagy is a természet mint Isten által elrendelt szent törvények halmaza.Ha ezt egy Magyar ember nem tudja akkor nem fog tudni Magyarként élni.
  Sokan félreértelmezik ezt a feladatot ez nem papi vagy esetleg valamilyen vezetői ranggal járó feladat.A spiritualitás is teljesen elment téves irányzatokba.Sokan vannak akik ebben a tudatban vallási vezetőként kívánnak díszelegni megmondóként cselekszenek és rengeteg hülyeséget beszélnek,csinálnak.Ezek az emberek viselkedésükkel karakterükkel is azt igazolják,hogy nem tudják mit cselekszenek és sok kárt okoznak. Egyszerűen nem méltóak ezt a szerepet betölteni.Ennek le kell tisztulnia mert,itt van majdnem minden baj.Ki ennek a követője ki annak és már meg is vagyunk osztva.Olyan ideológia a jó ami mindenkinek befogadható és nem iszonytató,persze,ha Magyar,vagy akként akar élni.
  Egyszóval ennek jelentősége az,hogy az alapoknak rendben kell lennie,mert az a talapzat az erkölcsi talapzat és az ami megtart,vagy nem tart meg.Minket Magyarokat ez tartott meg sok ezer éve.
  Janovszki Zoltán.

  • #11940
   Zoltán Janovszki
   Janovszki Zoltán
   Felhasználó

   Egyébként ez a szakműhely megszüntethetetlen,mert ha megszüntetitek akkor a Magyarság fog megszűnni.

  • #11948
   admin
   admin
   Adminisztrátor

   Kedves Zoli! Elnézted! Nem a Társadalmi Önazonosságról szavazunk, hanem a Szakrálisról. 🙂

 • #11941

  Névtelen

  Tehát akkor az előttem szólók érvei alapján ugráljuk a tűz körül doboljunk oszt majd minden zsidó kitakarodik az országból, a földünkről, és minden visszaáll az eredeti rendbe?

  Nem értitek a lényeget!!!! A valással nem oldunk meg semmit, attól, mert vallást adunk a kezükbe nem leszünk semmivel sem különbek a világot irányító háttérhatalomnál. A vallás szétszakít és nem összeköt… PL vegyünk egy figurát… Mondjuk hívjuk Bélának…legyen a fejét mondjuk sapka, legyen mondjuk kék a sapkája, és fogjon a kezébe egy kapát… Tiszteljük és szeressük Bélát…. Van akinek nem fog tetszeni a sapka, van akinek a színe van akinek a neve van akinek a kapa a kezébe… ne erre pocsékoljuk az időt, hanem egy valódi kézzelfogható igazi érezhető VALÓSÁG megteremtésére egy társadalom összeszervezésére! Aztán ha megvan a társadalom a vallás részletkérdés, ugyanis nem a vallás ad ennivalót senki szájába sem, nem a vallás ad házat a fejefölé… Ne merüljünk el tulságosan a spiritualitásba.. Legyen lelkies az ember de ne túlságosan! Most pedig az a helyzet, hogy a tagság többsége nagyon elvan merüpve a spirituális dolgokba. A szellemek, az ősök nem fognak helyettünk megoldani semmit! Itt a fizikai valóságban kell tennünk MOST és nem akkor mikor már teljesen visszaaludtunk a spiritualitás álomvilágába!

 • #11942

  Névtelen

  Olvasva a hozzá szólásokat az a meglátásom, hogy itt is van egy eredendő hiba, mint ahogy sok minden más témában is, ami miatt nem tudok véleményt nyilvánítani. Ez a hiba pedig az, hogy a SZAKRÁLIS szó alatt nem ugyan azt a fogalmat értjük MINDannyian. Ha különböző dolgot értünk a betűkapcsolatok alatt, és nincs róla egy közös egységes FOGALOM mintánk, hogyan tudnánk eldönteni, hogy akarjuk-e azt a valamit ami sok mindenkinek mást – mást jelent. Javaslom előbb határozzuk meg közösen mi ennek a szónak a FOGALMI TARTALMA.

  • #11958
   Katalin Kiss
   Kiss Katalin
   Felhasználó

   Kedves Emőke,
   a Tudatos Társadalom oldalán még nem törölték a szakműhelyek 2018 februárjában készült leírását, itt találod a Szakrális Önazonosság szakműhelyét is (én készítettem, több-kevesebb alapossággal).
   Talán segíthet abban, hogy megértsd, miképpen indult a TT tevékenysége, miben bíztunk és reméltünk (és azóta hová fejlődtünk – vissza). S azt is eldöntheted talán, hogy szükség van-e a Szakrális Önazonosság szakműhelyre.
   Ma már nem ez a meghatározás áll a szakműhely leírásában a belső, közösségi oldalon (ahová annak idején én adminként feltettem), hanem csak itt, a nyilvános oldalon. Nem az törölte az eredetit, aki oda feltette, és nem is hinném, hogy az, aki utoljára admin volt. Így működik most a TT, egyeztetések nélkül, önhatalmú döntések alapján. Így tartjuk tiszteletben egymás munkáját. Ezért mondtam, hogy mellérendelő szemléletű együttműködés kell, mert az égiek csak azt támogatják. Ezt nem sugallat alapján, hanem tapasztalatból írom. Ha másképpen fog indulni a RÉKA-TT, nem fog jutni sehova. Csak meghosszabbítja a magyar nép szenvedését. Mindenütt, ahol ideig-óráig megtudtuk valósítani a mellérendelő együttműködést (itt a TT-ben is valamikor), haladtunk. Amikor ezt nem alkalmaztuk, romba dőlt minden.

   Szakrális Önazonosság szakműhely

 • #11943

  Névtelen

  Kedves Emő!

  Mire ennek a szónak mindenki számára elfogadható fogalmi hátteret adunk eltelik több hét vagy akár hónap is. Ez mind elvesztegetett idő… Pontosan azért, amit már az előzőekben is leírtam. A szakrális dolgokkal nem tudunk egyről a kettőre jutni, nem tudunk fizikai síkon elérni vele semmiféle eredményt. Egyenlőre tegyük félre! Majd mikor már felállt az új társadalmi berendezkedés és elértük a céljainkat akkor lehet ezzel foglalkozni, addik mindenki koncentráljon arra amit a fizikai világban megtapasztalható módot tenni tud! Elkéne kezdeni a munkát, mert azzal, hogy csak beszélünk nem jutunk előrébb az idő meg megy előre… A szerveződésre kell koncentrálni!

 • #11944
  Ottó Lincmaier
  Lincmaier Ottó
  Felhasználó

  Egyet értek szűnjön meg a szakrális csoport,de nem azért mert nem lenne rá szükség,ha nem azért, hogy ne vigye el az emberek gondolkodását.Más a szakralitás és más a tudatos társadalom ,maradjunk az utóbbinál és érjük be vele egyenlőre és az építkezésen és a mielőbbi rendszerváltáson legyen a hangsúly.

 • #11945

  Névtelen

  A “szakrális önazonosság” – az egyén önazonosságát takarja, ki része a Családnak, Nemzetnek, Társadalomnak, és tovább…
  Ez az alapja mindennek.
  Ez nem kikerülhető. Az ember önfelismerése, kit és mit is képviselve született meg.
  Ezt nem a negédes bájolgással és szédelgéssel kell azonosítani, a dobolással… Aki ezen a szinten kezeli – semmit nem ért belőle.
  Ám ha a közösség kártyavárat építene, alapok nélkül – tegye.
  Mindennek alapja ez.
  Tudomásul vesszük, vagy sem.
  Nem kikerülni kell, hanem ennek beépítésével haladni. És ennek köze nincs a vallásokhoz…

  Nem a szakműhely ellen vagy mellett foglalok állást. Hanem az alapok mellett… Az pedig a szakrális önazonosságunk.

 • #11946

  Névtelen

  Ne haragudj kedve Éva! De amit leírtál az üres beszéd… A fű növekedéséről is lehet ilyen összefoglalást írni… A lényeg a tetteken van. Nem beszélni…. Tenni!

  • #11947
   László Pásztor
   Pásztor László
   Felhasználó

   Valóban szükség van rá. Azért mert elhallgatták, takarták a valódi minőségét, és voltak negatív tapasztalatok e téren, az nem azt jelenti, hogy dobjuk ki. Nagy súlyú öngól lenne!!!

   • #11949
    László Pásztor
    Pásztor László
    Felhasználó

    Amikor minőségi jelzőkkel illetsz bárkit, magadat minősíted!!!!

    • #11950

     Névtelen

     Én egyetlen személyt sem illettem minőségi jelzővel… azt mondtam, hogy üres beszéd… A másik… nyelvi szempontból nem minőségi jelző hanem minőség jelző…

  • #11951

   Névtelen

   Kedves László, akkor rajta!
   Lehet cselekedni, és nem egy pl Önt legkevésbé sem érintő kérdésben állást foglalni.
   Tisztelet egymás iránt, nézőpontjai iránt… Pl ez alapvető lenne bármilyen kérdésben…
   Vajon hogyan merült föl ez a kérdés a szakműhelyről?… 🙂
   Ez lenne a társadalomszervezés legfontosabb sarokköve?

   De részemről elmondtam már, amit erről gondoltam.
   Építő, tapasztalatokra és szívbéli igazságkeresésre épülő, tisztelettel folytatott véleményegyeztetést kívánok mindenkinek, szeretettel.

   • #11952

    Névtelen

    Köszönöm!

 • #11956
  jzoli
  jzoli
  Adminisztrátor

  Megmondom őszintén, kicsit provokálni is akartam a közösséget ezzel a felvetéssel. Lám, érzékenybe nyúltam bele. Itt legalább egy tucat tag megnyilvánult, szavazott. Viták alakultak ki. Ez jó, mert ezeken a párbeszédeken keresztül kezdjük egymást megismerni. A különböző gondolatok ujjakat generálnak. Tehát egyik szemem nevet!

  A másik sír… A táborban megfogalmazott, aláírt Kiáltvány, a Végrehajtási Program Tervezet sokkal többről, a társadalom állapotát érintő érdemi kérdésekről szól. Elvileg, ide mindenki azért csatlakozott, hogy valódi változásokat indítsunk el, hogy megszüntessük az alkotmányos válságot, új jogrendet, gazdaságot, pénzrendszert valósítsunk meg, hogy a magyarságunkat megtartsuk, és élhető világot hagyjunk gyermekeinkre…
  Nos, ezekben a témákban (egyenlőre) semmilyen érdemi megnyilvánulása nincs a közösségnek.

  Felhívom a figyelmeteket, hogy itt a fórumokban más, valódi problémákat feszegető, megoldásokat kereső témakörök is vannak! De a szakműhely csoportokban is lehetőségetek van az érdemi viták, programok, feladatok kialakításának megkezdésére.Talán ezekre sokkal több figyelmet kellene fordítani.

  Mosolygós napot mindenkinek!
  JZ

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
  • #11961
   Katalin Kiss
   Kiss Katalin
   Felhasználó

   „Elvileg, ide mindenki azért csatlakozott, hogy valódi változásokat indítsunk el, hogy megszüntessük az alkotmányos válságot, új jogrendet, gazdaságot, pénzrendszert valósítsunk meg, hogy a magyarságunkat megtartsuk, és élhető világot hagyjunk gyermekeinkre…
   Nos, ezekben a témákban (egyenlőre) semmilyen érdemi megnyilvánulása nincs a közösségnek”.
   JZ

   Mert amire JZ azt mondja, hogy nincs, az nincs. És ha azt mondja, hogy ne legyen, akkor ne legyen!

   Szent Korona jogrend

   • #11965
    jzoli
    jzoli
    Adminisztrátor

    És? Alakult ki róla vita? Párbeszéd? Szólt hozzá valaki? Alakult ki konszenzus?
    Szándékosan magyarázol félre? Valami célod van vele? Ez a példamutató kommunikáció?

    • #11968
     Katalin Kiss
     Kiss Katalin
     Felhasználó

     Dehogy Zoli. Én nem tudok példát mutatni. Csak te tudsz

 • #11970
  Judit Molnár
  Molnár Judit
  Felhasználó

  Kedves Mindenki!

  Személy szerint örülök, hogy tagja lehetek ennek a fantasztikus csooportnak! A TT közösségének!

  Szob, 2019.08.19. Az ott jelenlévő magas minőségű emberek olyan közös célért jöttek össze, mely messze túlmutat ilyen párbeszédeken.
  Szomorúan olvasom, – mint ahogy több fórumon is megjelenik- hogy ismét olyan részletekbe menő, már-már személyeskedő kommunikáció alakult ki, ahol sértődések, … és az egó jelenik meg. Amivel tudjuk, nem jutunk előre. A változás útja nem ez.
  Kérlek, értsétek meg amikor egy elefántot látunk – valaki az ormányát látja, valaki a vastag lábát, van akinek a farka jut, hasa, stb, stb. Mindenkinek az a valóság, a realitás. Ééééés mégis mindenki ugyan arról az elefántról beszél. Nem győzheted meg arról a másikat, hogy annak az állatnak pl: az ormánya a legfontosabb része. Mert nincs így.
  Ez egy szakállas történet. Biztos mindenki ismeri már.
  Én komolyan gondolom, hogy változás kell. Minden szinten, és téren. Jó volna már globálisan rálátni a feladatainkra és megtalálni, hogyan, mivel tudunk okozók lenni, változásért kiáltó világunkra. … megjegyzem, félig már nyújtják is felénk a megoldást. Nekünk is ki kell nyúlnunk felé!!

  • #11973
   admin
   admin
   Adminisztrátor

   Köszönjük Judit!!

 • #11971
  Judit Molnár
  Molnár Judit
  Felhasználó

  ……váljunk méltóvá a célunkhoz. :))

 • #11987
  Katalin Lenky
  Lenky Katalin
  Felhasználó

  Sziasztok!
  Kell a szakrális önazonosság csoport, hiszen nem vagyunk ateisták, vagy itt vannak akik igen? 😂 A gond ott van, amikor egyesek a saját kis elképzelésüket, ( miszerint ” mindenki másnak hogyan kéne megélnie a saját szakralitását” , vagy hogyan nem) ráerőltetné a közösségre. Példának okáért engem a “szentkorona” egyáltalán nem érdekel, mert nem tartom megfelelő és teljesértékű jelképnek, ezért ha valaki azt mondaná, hogy tiszteljem, vagy imádjam, hát azt jól kinevetném. ( A szentkorona értékrend talán működik, de nem azt vettem észre, az utóbbi 20 évben!) Én csakis a Teremtő Istent/ Istenanyát fogadom el, akinek ugyebár nincs szüksége koronára a megnyilvánuláshoz. Ezért nekem édesmindegy ki dobol és ki nem, vagy ki tiszteli “szentkoronát” istenként, mert sztem mindenki a maga megváltója, a saját útját járja. Nekem csak egy számít, tisztelje a másikat és fogadja el, szeresse akkor is, ha más a véleménye. Ne ártson és romboljon, ne higgye magáról, hogy mindenkinél mindent jobban tud. Nekem nincs bajom azzal, aki szentkoronát imádja, legyen, csak ne erőltesse rám a hitét, mint annak idején a kereszténységet. Sajnos a szakrális önazonosságot általában összetévesztik egyesek az észosztással és a médiumitással. A “csatornázom a szentkoronát, a szüzanyát, jézust, az atyaúristent, astarkapitányt” féle megnyilvánulások az alacsonyszintű médiumok jellemzője. Erre, én nem vagyok vevő, mivel szabad szkítának tartom magam és így azt követem, amit az őseim. Ennek eléréséhez csak az én saját utam volt, hogy a zen buddhizmust gyakorlom, bár Buda mellett Jézus eredeti tanítását is kedvelem. A táltosdobbal sincs semmi baj, ha nem pojáca ütögeti a dobot. Szóval kell a műhely, mert meg kéne találni közös pontokat, ha a saját önazonosságunkat meg akarjuk tartani, ebben a világban! Remélem nem “gazoltam” nagyon senki lelkébe, annyira, hogy most sértve érzi magát. Kívánom,hogy induljon el mindenki a saját spirituális és szakrális önazonossága felé és ez a műhely, ne az utat, hanem a késztetést adja erre!

  • #11995
   Katalin Kiss
   Kiss Katalin
   Felhasználó

   Kedves Lenky Katalin, nem valószínű, hogy olyanok vannak itt, akik imádják a koronát, mint tárgyat.
   A Szent Korona értékrend megvalósulását támogatja a Szent Korona jogrend. Ami pedig nem különbözik szinte semmiben a természetjogtól. A legigazságosabb jogrendnek ezt tartja a világ – már aki egy kicsit körülnézett a jog világában.
   Az önazonosságunk alapja az, hogy magunkat örök szellemi lénynek tartjuk. A fizikai testünk elporladhat, a szellemünk nem, mert az Istenből ered, aki örök. A szakralitás számomra az Istenhez kötődést jelenti. Istenről többfajta képzet alakult ki. Már egyre jobban elfogadott, hogy az eredeti isteni minőség , az női minőség – amelynek a magyarság a Boldogasszony nevet adta. Isten bennünk él, tehát Boldogasszony bennünk él. Én ezt érzem és vallom.Nőkben és férfiakban egyaránt él. Csak nem mindenki élteti magában, most még.
   Ezt a minőséget mélyebben átérezni, vele azonosulni lehet különböző utakon: ima, meditáció, révülés, de a mindennapi tudatos cselekvés is Isten (Boldogasszony) országáért való munkálkodásban. Az, hogy táltosdobokkal, vagy akár sámándobokkal is keresik sokan a révülést, nem ellenkezik az emberi természet alapvető igényével, azzal, hogy Istenhez kapcsolódjon.
   A “Kezdetben vala az ige” – arról szól, hogy a hanggal indult a teremtés. A keleti bölcselet is vallja, hogy a hang a teremtés alapjaként fogható fel. Akik dobszóra révülnek, ezt élik át. Segítenek is ez által – mert minél mélyebb a kapcsolódás az égi világokkal, annál tudatosabb az emberiség. A tudatosság alatt én az egységtudatosságot értem, egység pedig csak Istenben van. Ő az EGY, amit a magyar rovás Gy betűje fejez ki. Amiről a rováskutatók és oktatók azt mondják, hogy áttételesen Isten fogalmát jelöli. A kettős kereszt.
   “Kívánom,hogy induljon el mindenki a saját spirituális és szakrális önazonossága felé és ez a műhely, ne az utat, hanem a késztetést adja erre!” Én is ezt kívánom.

 • #11988

  Névtelen

  A provokáció jól sikerült 😀
  No akkor én is hozzászólok egy kicsit, remélem az megy át, amit szeretnék. Mert valóban igaz az, hogy itt ebben a témában azért nincs egyetértés, mert mást látunk, mást értünk ugyanaz alatt.
  Minden hozzászólóval egyetértek.
  1,/ Nagyon fontos a szakrális önazonosság!
  2,/ Szerintem itt már mindenki “csalódott” egy vagy több “szakrális vezetőben”. Megjegyzem én még nem találkoztam 100%-ban hiteles személlyel e témában. – Nem vezetőt kell követni, hanem a saját szívünket!
  3,/ Nem, nem arra van szükség, hogy táltosdobokkal körbetáncoljuk a tüzet, … 😀 Ezt mindenki megteheti saját maga, ha szeretné. Megjegyzem, nem olyan rossz dolog ám, ha egy csapat egyetért valamiben, és közös szertartást csinál. 😉 De ha nem értünk egyet, azzal sincs baj, csak fogadjuk el a másik nézőpontját!
  4,/ Azt gondolom, hogy itt mindenki HISZ. S amíg összecsiszolódunk jobban, addig se erőltessük másra a mi személyes megtapasztalásainkat a témában. (de szerintem ezt is leírták már előttem).
  Az Öreg Isten / Jézus/ Bud(ha) / Tengri/ Ősanya / … vigyázzon ránk!
  S én most is azt kérem, – akár megszűnik a szakműhely, akár nem – ÁLDÁS kísérje az utunkat!
  Szeretettel
  Brigi

 • #12004
  Grande Szilvia
  Szilvia Grande
  Felhasználó

  Teljesen egyetértek Brigivel. Másrészt a szakrális önazonosság szakműhelye nem szűnhet meg hiszen itt a SZÍVE a közösségnek. Azt már ugye megtanultuk, hogy a SZÍVNEK kell vezessen bennünket. Nem tudom, hogy milyen problémák merültek fel ahhoz, hogy megakarjátok szüntetni de én amondó vagyok, hogy ha valami nem jól működik a csoportban akkor változtatni kell rajta. Mindig van megoldás csak meg kell azt találni.
  ÁLDÁS

 • #12007
  Katalin Kiss
  Kiss Katalin
  Felhasználó

  Így van, kedves Szilvia – meg kell találni a módját, hogy a Szakrális önazonosság szakműhelyben a Forrásból eredő erőt és segítséget kapjunk a társadalmi szinten felmerülő feladatok elvégzéséhez.

 • #12016
  Zoltán Medveczki
  Medveczki Zoltán
  Felhasználó

  “Fanatizmus még imádkozásban sem hasznos!” Ez lehetne a mottója e csoport megszüntetése körüli vitáknak, valamint
  az ” Bízzál Istenben, de tartsd szárazon a puskaport!” Ide kívánkozik az is: Segíts magadon Isten is megsegít! Anélkül, hogy elolvastam volna a szakrális műhely leírását számomra a szakralitás a magasabb rendű tudományok tradícióra épülő gyakorlatát jelenti! Mit jelent a magasabb rendű tudomány kifejezés? Egy olyan tudatos cselekvésmechanizmust, amely az emberi test tökéletes gépezete által nyújtott energia kisugárzás és energia befogadás tudatos és irányítható tanult és születéskor kapott összességét jelenti! Az emberi test mindenki által látható része a fizikai test, ugyanakkor kevesek által látható és érzékelhető, Kirlian orosz házaspár felfedezése óta fotózható része az energiatest, mely áll asztrális, lélek és szellem testből! Aki ennek létezését tagadja az aura fotó és a jelfrekvenciás gyógyászat korában olyan mintha az MRI, vagy a Röntgen vizsgálatok eredményét utasítaná el. Ugyanakkor megfigyelhető korunkban nem csak a matériába, hanem az agyament beteges miszticizmusba belefeledkezett emberek csoportja is, akik beteges fantáziájuk képzelgése, vagy értelmi fogyatékos társai befolyása alatt önszuggeszcióval addig mantráznak valótlanságokat, míg átprogramozva saját értelmüket hirdetik egójuk rögeszméjével ők híres emberek reinkarnációi, Júdea oroszlánjai, a keresztény misztika valamelyik szellemi lényének kiválasztottai, ufók követei stb. Hogyan viszonyuljunk hozzájuk? Ha kifinomult humorérzékünk van a groteszk és elmebetegség határát súroló gondolkodás iránt akár nevetésre is ingerelhet bennünket, de sokkal, jobb ha megszánjuk és betegnek tekintjük őket. Az indiánok tisztelték és sajnálták a meghibbantakat, de sose választották meg őket a Vének Tanácsába, vagy törzsfőnöknek! Izraelben a vallási fanatikus ortodox zsidók csapnak össze az utcán az ugyancsak tudatállapoti betegségben rendelkező homoszexuálisokkal, a két rossz energiát képviselő erő egymást kölcsönösen kioltó hatása akár hasznos is lehet a társadalomra, mint amikor két drogdíler banda kölcsönösen kiírtja egymást, vagy hazánkban a HIT-gyülekezet tagjai összeverekednének a Jehova Tanúkkal! Ma az abnormális emberek térhódításának korszakát éljük! A kávé, fahéj, karob és sáfrány emberekkel folytatott vegyes házasságok hirdetésén túl, szinglik, hivszterek, transzneműek, homokosok, kábítószeresek, álcionisták, fogyasztás őrültek és egyéb torz szüleményei a fogyasztói társadalomnak lepik el a háttérhatalom közösséget és egyéniséget gyengítő hatása révén a közéletet óriási média támogatást élvezve! Aki a magyarságért, annak felemelkedéséért harcol, logikailag nem rokonszenvezhet velük és akik ma a ” nemzeti ” oldalon” hatalomért tülekednek, mint önmaguk kiválasztottjai legtöbbször elmeháborodott hamis próféták, bármiféle magasabb képességek tudása és gyakorlata nélkül. Ez utóbbi embertípusra valóban nincs szükség egy tudatos társadalomban és egy rendszerépítésben, mert rombolja a tudatosságot és leépíti a rendszet, ugyanakkor viszont szükségünk van a magyar géniusz egyedülálló megtestesítőire, azokra a többlet energiával és nem átlagos képességekkel rendelkező társainkra akik képesek felturbózni és katalizálni a törekvéseinket a magyarság felemelkedése érdekében! Jómagam is végeztem bioenergetikai, reflexológiai, pszichotronikai, prána nadi és más egyéb tanfolyamokat, műtét nélkül meggyógyítottuk feleségem kiszakadt gerincsérvét, lányom refluxát, egy áramütéstől lebénult egerészölyvet, a legnagyobb próbatétel az volt amikor rám esett egy fa a hátamra, gerincvelő gyulladást kaptam és gyógyszer nélkül e gyógyíthatatlannak kikiáltott betegségből önmagamat kigyógyítottam. Van tehát bőséges tapasztalatom a vajákos kóklerség és a valódi tudomány illetve képesség között és szívesen segítek abban, hogy e szakrális szakműhely ne elmebeteg fanatikusok tenyésző helye legyen, hanem új alapokra helyezve, a társadalom salakjait kizárva hasznos része legyen a RÉKA TT közösségének!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.


Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /home/trianonf/ttkozosseg.hu/wp-content/plugins/activity-reactions-for-buddypress/class/class.php on line 1082