Menü Bezárás

Tudatos életmód

Ennek a témakörnek tartalma 9 hozzászólás, 5 résztvevő. Utolsó frissítés: Elvira Hirt Hirt Elvira 1 hét, 6 napja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11776
  Grande Szilvia
  Szilvia Grande
  Felhasználó

  Üdvözlök minden tagot!

  Fel szeretném hívni minden tudatosan gondolkodó társam figyelmét, hogy terjesszétek illetve éljetek elveinknek megfelelően, figyeljetek oda fogyasztásaitokra, térjetek át a környezetünket kímélő, biológiailag lebomló termékek használatára, (mosószer, mosogatószer, bevásárláshoz használatos szatyrok, tárolók, fogjátok vissza a húsfogyasztást, tartsátok be a szelektív hulladékgyűjtést, ne vegyenek részt a fogyasztói bizniszben, ne vásároljatok multiknál, törekedjetek az egészséges életmód megtartására. Ne mérgezzétek magatokat gyógyszerekkel, keressetek inkább alternatív megoldásokat, gyógymódokat amennyiben ez lehetséges. Ahhoz, hogy megtudjuk változtatni a környezetünket mi magunknak is meg kell változni! Tartsátok ezt mindig szem előtt!

 • #11778

  Névtelen

  Szilvi!
  Minden szavaddal egyetértek! De szerintem aki itt van, az már mind jó ideje így él! Aki nincs itt, azokat kell erre megtanítanunk!

 • #11779
  Grande Szilvia
  Szilvia Grande
  Felhasználó

  Kedves Brigi!

  Így van, ez a mi feladatunk!

 • #11959
  Elvira Hirt
  Hirt Elvira
  Felhasználó

  Kedve Szilvi!

  Ehhez először tudat kell, amit senki nem adhat meg másnak, mert a felismerés egyéni fejlődésen alapul. Lehet jó példát mutatni, de ennyi, többet nem hinném, hogy tehet bárki is kívülről.
  Amennyiben ‘megjön’a tudat, akkor már csak pénz kell maxi sok, hogy ne akarjon az egyén a multiknál vásárolni, sportolhasson, és választhassa az egészséges életmódot. Mert azért be kell vallani, hogy ma ez a legdrágább része tudatos életmódnak. Akinek nincs pénze, az nem megy el sportolni(az otthon végezhető sporthoz meg az kellene, hogy legyen ereje,ideje és életkedve nekifogni), mert bármelyik irányzatát is vesszük ennek az egészséges időtöltésnek, az súlyos pénzekbe kerül. Viszont a lakosság nagyon nagy hányada a lét szélén tántorog, és örül, hogy “lyuk van az alfelén és szelel”! Nem tudom neked milyen anyagi helyzeted van, de a saját környezetemben élőké -velem együtt-katasztrófális. Amikor arról kell dönteni, hogy ma eszünk rendesen, vagy mondjuk benzit töltök az autóba, hogy a 100 km-re lévő anyámat meglátogassam, mert betegen fekszik az otthonban, akkor komoly dilemma elé kerülök. Vagy, hogy kifizessem az albérletet, ami a bevételünk 2/3-át teszi ki durván, vagy vegyek bármit, ami az alap ellátásunkhoz tartozik, akkor tuti, hogy nem az egészséges életmód jut az eszembe!! Ha lebetegszik valaki, akkor vége a világnak! Én több mint 20 éve gyógyítgatom a családom alternatív módszerekkel, van, hogy nem tudom megvenni hozzá a gyógyteát, vagy homeopatiás szereket, mert ezek ára az elmúlt 20 évben az egekig emelkedett. Városi lévén nincs módomban megtermelni a kiskertemben a gyógynövényeket, ahogy ez sok-sok más városinak sem adatik meg. A mély szegénységben élő vidékiek nagy része, meg teljesen el vannak veszve! Igen lehet ez az ő hibájuk is, igazából még sem! Hosszú évek óta az ő létük olyanná lett téve, hogy azt kell, hogy érezzék, ők senkik, és alantasak. A jómódú, belőlük és a munkájukból megélő városiak pedig lépten-nyomon ki is hangsúlyozzák, hogy a vidéki ember suttyó, paraszt, értéktelen. Ezt már annyira sokféleképpen demonstrálta a média, hogy most már ők is elhiszik, és beletörődnek ebbe, a kiúttalanságba. Őket előbb meg kell menteni a rendszertől, majd fel kell emelni a sárból!!! Utána jöhet a tudatosodás, meg minden, ami ennek velejárója. Emiatt kell a RÉKA, hogy a ‘tehetősek’ tegyék meg amit kell, legyen rend! A többi meg úgy is jön majd, mint egy lavina!

 • #11963
  Grande Szilvia
  Szilvia Grande
  Felhasználó

  Kedves Elvira!

  Amiket ide leírtál az mind kifogás. Engem nem érdekel. Méghozzá azért nem mert én elindultam egy úton amiről nem térek már le és hidd el nekem, hogy ehhez nem több pénz hanem az életed átszervezése kell. Én amit itt leírtam, e szerint élek vagyis mindezt én már sok éve gyakorlom. Mindig megvolt rá az igényem, hogy ne mérgezzem se magam se a környezetem mert maximálisan tisztelem azt. A körülményekhez képest egészségesen táplálkozzak, sohasem volt pénzem fitness terembe járni viszont jógázni, meditálni otthon is tudok, a biológiailag lebomló mosogatószer és mosószer, tisztítószer ma már nem kerül többe mint a hagyományos, környezet szennyező. Se a bio sampon, se a bio tusfürdő mivel több ideig elég ezért ha kiszámolod nem fizetsz érte többet. A multik helyett kimegyek a piacra és a paraszt nénitől, bácsitól veszem meg a zöldséget, gyümölcsöt. Ez biztosan magyar termék. Az én részemre nem kell senkinek sem állatot ölnie mert nem eszek húst. Ezzel fejezem ki az állatok és minden élőlény iránti tiszteletem és szeretetem.
  Mindehhez nem kell más csak akarat. Akarni megváltoztatni magad. Ez nem kerül pénzbe. Mindenki a saját maga sorsának a kovácsa vagyis mindenki csakis a saját nevében tud cselekedni vagy jól vagy rosszul… ez az ő döntése. Amit neked kell megtenned azt nem teheti meg más helyetted. Így nem várhatod ölbe tett kézzel, hogy más oldja meg a te problémáid, más fizessen helyetted, mert ő tehetősebb… Ne másoktól várd a megoldást! A te életedért csakis te vagy a felelős csakis téged terhel a felelősség ha valamit nem úgy csinálsz mint ahogy azt kellene. Magyarul: vállald a felelősséget a tetteidért vagy azért mert nem csinálsz semmit.

 • #11986
  Katalin Lenky
  Lenky Katalin
  Felhasználó

  Kedves Elvira!
  Én már régen így élek. Hidd el, hogy a tudatosodás együtt jár az anyagi gondok megszűnésével. Nem hiszem, hogy bárki itt a csoportban nehezebb sorsot élt volna meg, mint amit én. Mégsem adtam fel! De az biztos, hogy bátorság és kreativitás nélkül nem megy. Akiben azonban megszületik az elhatározás és ezt tettel is alátámasztja, azt az egek is támogatják. Mozgás: A jóga, napi futás ingyen van. Gyógyítás: A gyógynövények ingyen vannak, de megtanulhatod a homeopáthiás szerek elkészítését is! Nem kell hozzá kiskert. Táplálkozás: A teljesebb értékű alapanyagokból készült ételből kevesebb kell a jóllakáshoz. Pl. egy szelet tönkölykenyér, amit megsütsz 3 sajtos kiflivel felér.
  Mosás: Vadgesztenye, mosószappan, illóolaj.
  Tisztálkodás: Egyszerű háziszappan
  Nem tudom miért kerültél albérletbe, de biztos, hogy ott kéne lenni, a vidéki élet helyett?
  Pl. Apámat 76 évesen rakta ki a bank a házából. A 80 milliós házból 7 jutott, maradt neki. De nem adta ám fel! Somogyban született, oda ment vissza. Tavaly vett 900 ezerért egy kissé romos házat. Felújítatta, most 77 évesen ültetett 12 gyümölcsfát, ami jövőre teremni fog. Kigazolt egy fél domboldalt, fát vágott, ásott, kapált. Rengeteg krumplija, zöldsége van, nem szűkölködik semmiben, pedig a 70 ezres nyugdíjából még le is vonnak! No, előttem ez a példa van és nagyon nem szeretem, ha valaki sír, hogy miért nem…és, hogy ki a hibás. Oldd meg! Magyar vagy, menni fog!

 • #11989

  Névtelen

  Kedves Elvira!
  Hidd el tudom (sőt itt szerintem mindenki tudja, megtapasztalta már) hogy mit élsz át. Nem könnyű. Valóban nem könnyű. De ezt nem is ígérte senki. Én is egyedül vagyok 2 kiskorúval és egy beteg szülővel, rengeteg munkával és még több adóssággal. Nagyon nehéz a mindennapokban tudatosan létezni. 🙁 De feladni nem szabad! Ha segítségre van szükséged, szólj! Ezért vagyunk itt együtt! Szerintem erről szól a tudatos társadalom, erről szól az összefogás!

  Kedves Szilvi és Katalin!
  Jó, hogy példákat is írtatok, és remélem, hogy ez motiváció, mind Elvira, mind más számára. Köszönöm!
  De nem mindenki van azonos szinten. Ezért kérlek benneteket, hogy jószándékkal segítsétek a többieket! A jó példák, jó receptek, jó ötletek egy idő után mindenkinek megszívlelendőek! Azt gondolom, hogy éppen ezért vagyunk itt! Úgy mentjük meg a társadalmat, az embereket, a világot, … hogy összefogunk és segítjük egymást.
  Köszönöm!
  Szeretettel
  Brigi

 • #11994
  Grande Szilvia
  Szilvia Grande
  Felhasználó

  Kedves Brigi!

  Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat. Valóban nagy utat tettem meg idáig ahhoz, hogy ennyi tapasztalatot szerezzek ami főleg annak köszönhető, hogy sohasem sírtam és soha nem adtam fel bármilyen nehéz helyzetben is kerültem. Sokan látták hogyan éltem akkor amikor SEMMIM nem volt de az optimizmusom, Istenben vetett hitem mindenek fölött állt. És el kell mondanom, hogy sohasem hagytak cserben az égiek. Amikor már nem lett volna egy betevő falatom sem akkor mindig történt egy csoda és nem maradtam éhen aznap sem. Vártam a holnapot mert tudtam, hogy ha a ma nem is ér már semmit, a holnap új reményt adhat arra, hogy rendezzem az életem, találjak munkát ami biztosítja a mindennapi kenyeremet. Sok évig így éltem amikorra végre megtanultam elég alázatos lenni és elfogadni bármit amit a jó Isten felkínált. Akkor meg is változott az életem. Kikerültem abból az abszolút mélyszegénységből.

  Ezek az évek rengeteg dolgot megtanítottak nekem. Volt időm arra, hogy önmagammal foglalkozzak és megtanuljam tisztelni a természetet, együtt élni vele és vigyázni rá. Szellemi utamat is volt időm egyengetni, táplálni így tulajdonképpen hasznot húztam a mélyszegénységből és gyűjtöttem a tapasztalatokat amelyek tovább vittek az utamon.
  Mivel az ember elsősorban spirituális lény ezért el kell engedni az anyagi javak nagyrészét ahhoz, hogy megismerje a maga belső világát. A szegénység egy az egyben ezt hivatott szolgálni valamint a hibák kijavítását.
  Higgyétek el, hogy az élet szép és úgy kell elfogadni ahogyan éppen van mert semmi sem történik véletlenül.

  Az én szegénységben eltöltött “pár” évem lelkileg gazdaggá tett engem egy egész életre. Olyan csodálatos dolgot adott a kezembe mint a tapasztalat amivel jó példát tudok mutatni másoknak és átadni nekik azt.

  Szeretetteljes szép napot kívánok minden társamnak!

 • #12008

  Névtelen

  Üdvözlök Mindenkit!
  Most kapcsolódok be a csoportokba igazán, sok mindent nem tudtam működtetni, ez zavart!
  Zoli és Évike, segítségével, a napokban bejárattam az oldal működését! 😀
  A napokban írtam az egészségügyi szakműhelybe! Herzsi néven augusztus 31, 2019 at 5:54 du.

  Egészségügyi szakműhely


  Kérek mindenkit hallgassátok meg!
  Kérek további javaslatokat is ott! Nekem vannak elgondolásaim, de várom a tieteket is!
  Legfeljebb kiegészítem a sajáttal, ha nem arra gondoltok amire én!
  Személyiség fejlesztőnek, hogy másképpen is lehet, javaslom a Brian Tracy Főnix szeminárium 1. részeit, https://www.youtube.com/watch?v=-COUFAwpPw4
  Elgondolkodtató és érdemes kipróbálni gyakorlatban is, nekem működik a mínuszból (szó szerint) léptem ki amikor még csak kazettán volt meg, a jelenlegi szintemre.
  Akkor az első 4 kazetta anyagból, 3 hónap alatt vettem a bátorságot (lett bátorságom)és gyökeresen megváltoztattam az életemet, mondván az éremnek is két oldala van, az akkori életem nem működött, a másik oldalt nem is ismertem. Ez lett a másik oldal! És ez lett a nehezebb, de a jó oldala az életemnek!
  Mint írtátok, a szegénység, vagyis a nem elegendő pénz, bizony megtanít mindenre!
  Nem kell rögtön akarni megvenni amire szükségünk lenne, megkeresni a másik oldalon, mit tudok megtenni én. A mosószert én is csinálom, az automata mosógépem tönkre ment 12 évet szolgált, én meg a áram, vízszolgáltatókat! Vissza a jó bevált Hajdú családhoz, a víz és áram lecsökkent, a mozgásom is bővült, nem várom a sült galambot, hogy kimos helyettem.
  Szebben is mos!
  Jó épülést félzárkózást kívánok minden igyekvőnek!
  U.i. nincs tv, újság, bank, múlti, mondhatom nagy részben zsidókat nem támogatom!
  Minden jót kívánok!
  Herzsi

 • #12013
  Elvira Hirt
  Hirt Elvira
  Felhasználó

  Kedves mindenki!
  Lehet félreérthető voltam, de én senkitől nem kértem segítséget, és nem is az volt az beírásom lényege, hogy ÉN milyen rossz körülmények között élek. Az emberek többsége volt a lényeg, és az, hogy bárki is tanítani akarna másokat tudatos életmódra.
  “Mindenki a saját maga sorsának a kovácsa vagyis mindenki csakis a saját nevében tud cselekedni vagy jól vagy rosszul… ez az ő döntése.” Ezt írta Szilvia nekem. Akkor ez másokra is vonatkozik, vagy csak konkrétan nekem szól?
  Murphy szerint:
  “Aki tudja, csinálja. Aki nem tudja, az tanítja. Akinek meg fingja sincs hozzá, az irányítja.”

  Nos, nekem azzal van problémám, hogy meg kell tanítani szerintetek az embereket a tudatos életmódra.
  Hogyan is lehetne megtanítani bárkit is valamire, aminek nincs birtokában, jelen esetben a ‘tudatosság’ ez a valami.
  A tudatosságot pedig nem lehet senkinek megtanítani, vagy megjön a tapasztalatai alapján, vagy nem, de akkor meg hiába is erőlködik bárki is.
  A kicsiknek az oviban, meg később az iskolában lehet beépíteni az oktatásába a környezetkímélő életmódot. Meg el lehet mondani, hogy ez, vagy az a termék, vagy módszer terheli a környezetet, de ezek csak akkor érnek célba, ha lesz hozzá érett közönség. Hosszú idő, és kemény kitartás kell hozzá, hogy képes legyen felváltani a rossz beidegződéseket, amit az elmúlt évtizedek agymosása hozott létre. Persze ez gondolom itt ez senkinek nem újdonság.
  Tehát én nem szorulok sem szánalomra, sem segítségre. A jelen állapotom egy korábban meghozott döntésem következménye, amivel megbirkózok mert erős vagyok! Viszont az átlag ember nem erős, és ennek hiányában esendő és szerintem a legkevésbé sem arra van szüksége, hogy olyasmiről kapjon kioktatást, amit az adott helyzetében nem képes felmérni. Amennyiben a jelen rendszer megváltozik, úgy az emberek hozzáállása is változni fog. Mert a birkák arra mennek, amerre terelik őket!
  Amúgy arra a következtetésre jutottam, hogy nekem ebben a szakműhelyben semmi keresni valóm! Nem vagyunk egy szinten valóban, és nem egy nyelvet beszélünk. (A ‘tehetősséget pedig nem a pénzre értettem!)
  Sok sikert, és további minden jót kívánok nektek a munkátokhoz!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.


Notice: Trying to get property of non-object in /home/ttkozoss/public_html/wp-content/plugins/activity-reactions-for-buddypress/class/class.php on line 1082