Menü Bezárás

Márciusi harmadik hírlevél

Kedves Barátaim!

Emlékezzünk a Márciusi Ifjakra!

Aznap korán reggel Petőfi Sándor a Pilvax kávéházba sietett, ahol az ifjak összegyűltek. Vasvári Pált és Bulyovszky Gyulát találta ott, Jókai Mór lakására hívta őket, ahol a 12 ponthoz proklamációt szerkesztettek. Petőfi 8 óra körül társaival a Pilvax-kávéházba ment, a kitűzött időre csak hatan jelentek meg (Petőfi, Jókai, Bulyovszky, Sebő, Gaál Ernő és Hamary Dániel). Itt Jókai felolvasta a 12 pontot és a proklamációt. Petőfi elszavalta a Nemzeti dalt.

Tejes cikk itt

A Forradalom!

A befolyásolható V.Ferdinándról (Ferdinánd Károly Lipót József Ferenc Marcellin), az akkori magyar királyról,  alig tudunk valamit. Ferdinánd császár és király a „Jóságos” ragadványnéven vált ismertté. Legyen itt egy szemelvény róla.

1848. márciusában engedményeket tett Batthyány Lajos magyar miniszterelnök független kormányának, bár az érdemi tárgyalásokat öccse, Ferenc Károly főherceg folytatta. A forradalom hadi eseményei miatt udvarával Innsbruckba menekült. Augusztusban visszatért Bécsbe, de az októberi bécsi felkelés miatt a morvaországi Olmützben keresett menedéket. (Általában úgy tanítják, hogy a forradalom hatására írta alá a törvényeket. Ez vitatott információ.)

1848. december 2-án az udvari kamarilla lemondatta minden címéről unokaöccse, Ferenc József főherceg(Ferenc Károly főherceg és Zsófia főhercegné fia) javára. (Magyarország királyának címéről közjogi értelemben nem „mondhatott le”, ezért a magyarok egészen az 1849. április 14-i trónfosztásig őt tekintették magyar királynak.)

 

Március 15 kapcsán

Hallottam a rádióban, hogy megkezdik a segesvári csata helyszínének régészeti feltárását. A nyilatkozó tudós megemlítette, ha szerencséjük lesz, még Petőfi maradványait is megtalálhatják…

Filmek a CMM műsorából:

Petőfi visszatért – Teljes film      Petőfi Sándor szépunokája volt a vendégünk!

 

 

Márciusi harmadik hírlevél

Az elmúlt hetekben többen jelezték, hogy lehangoló leveleket írtam. Köszönöm a figyelmeztetéseket! Végeztem némi önvizsgálatot és megtaláltam az okát: csalódás mérgezte a lelkemet…

A csalódásról

Csalódást akkor érzünk, mikor egy körülmény, helyzet, személy, csoport stb. nem a feltételezésünk, elvárásunk szerint alakul, viselkedik. A csalódás eredményként szomorúság, letargia, harag érzései tolulnak fel bennünk.  Ilyenkor a rosszkedvünkért a csalódást kiváltó körülményt, helyzetet, személyt, csoportot tesszük felelőssé. Ez az érzés aztán sokáig meg tud telepedni a lelkünkben és mérgezhet bennünket, akár hónapokon keresztül is. Nehéz észre venni, hogy a csalódás érzését a saját tévedésünk, általunk alkotott hamis képünk okozza. Vagyis mi hozzuk létre saját magunknak.

Azt gondoltuk, hogy ez, meg az, ilyen meg olyan, aztán mikor kiderül, hogy nem… Akkor csalódunk és szenvedünk. A csalódás a lélek félelemtestéből táplálkozik.

Ismerjük fel, hogy a hamis képet mi állítottuk ki, mi tételeztünk fel olyat valamiről, valakiről, valakikről, amivel nem rendelkeznek, vagy nem úgy, ahogy mi azt feltételeztük.

A változás a felismeréssel kezdődik!

Ahogy ez a felismerés megvan, már át is lendülhetünk az elfogadás állapotába. Az elfogadás a lélek szeretettestének része. Ha sikerül átlépnünk az elfogadás állapotába, már felsóhajthatunk és akár azonnal megszabadulunk a önmételyezés súlyos ártalmaitól.

A pesszimista, egy jól informált optimista…. (Dávid Gyula svc.)

 

Én is felébredtem, felismertem, hogy mindazokat a súlyos csalódásokat, amiket a tavalyi őcsényi Ébredj Magyar óta hordok magamban, táplálok folyamatosan, azok a másokkal szembeni elvárásaim, a  saját magamban másokról alkotott hamis képek miatt születtek, és mérgeztem magam ezekkel hónapokon keresztül.

De a változás a felismeréssel kezdődik. Ma már inkább pesszimista (tapasztalt optimista) vagyok.

 

Túl a holtponton

Ezúton is köszönet mondok azoknak a barátaimnak, akik ezekben a számomra nehéz időkben is támogattak, segítettek és nem engedték, hogy végső csüggedésbe süllyedjek.

Köszönöm nektek barátaim:

Dávid Gyula, Varga Ákos, Saláta János, Járai Dávid, Onhausz Péter, Dr. Gyarmati Éva,  Huczek Marcsi, Kovács Zoltán, Takács János, Víg János, Varga Gabi, Kiss Ernő.

 

Bizalommal nézek a jövő felé is, hisz többen is elkezdtek „mozgolódni”, ÉRTENI, tenni.

Köszönöm a biztatásotokat, a tenni akarásotokat, felelősségvállaló magatartásotokat:

Haklik Hajni, Hajduczky Richárd, Szenes Zsolt, Keresztes József,Horváth Dávid, Czobor Imre, Lőrincz Éva, Lincmaier Ottó, Gulácsi Ferenc, Kiss Tibor, Simon András, Hegedűs Gergely, Zsók Gabriella, Varga Péter, Pénzes Imre, Eszenyi Gábor, Kő Sándor, Kasza Tamásné, Dóka Sándor.

 

„Az nem lehet, hogy ész, erő,

És oly szent akarat

Hiába sorvadozzanak

Egy átoksúly alatt.”

 

 

CMM telephely felszámolása

Az elmúlt napokban sikerült békésen megállapodni a Fehér úti CMM stúdió megszüntetéséről.

Jelen állás szerint nincs reális lehetősége, hogy közösségünk fenn tudjon tartani egy ilyen költséges telephelyet. Mint emlékeztek, az épület nem csak a CMM Tv stúdiójaként működött, hanem közösségi találkahely és rendezvényhelyszín is volt.

Március 30-ig ki kell ürítenünk, és le kell adnunk a visszakapott kulcsokat.

 

Segítségkérés!

Egyrészt a leszerelés, elpakolás sok kezet igényelne. Kérem azokat a tagjainkat, akik rá tudnak szánni némi időt, hogy jöjjenek és vegyenek részt a bontási, kipakolási munkákban.

A következő héten, kedden lesz az első pakolós nap, csütörtökön és vasárnap a következők. Kb 10-től 18-ig.

Leszerelés, csomagolás, autókra pakolás, szállítás a közvetlen feladat.

Természeten sok minden feleslegessé válik és, amit lehet azt el is kellene adnunk.

Ebben első helyen a 6 000 db szövet táska van, aminek értékesítése önmagában is jelentős segítség lenne.

A kiárusítható eszközökről is listákat, fotókat készítünk. Sok múlik (ismét) a közösség összefogásán. Természetesen jelentős kedvezménnyel értékesítjük, ami értékesíthető.

 

A CMM Tv további működésének nem sok alapja maradt. De Dávid Gyuszi barátommal tesszük, amit tudunk…

 

Továbblépés

Mint ahogy Lincmaier Ottó barátunk fejtegette a közösségi oldalon, nem állhatunk meg. A telephely feladása nem jelenti azt, hogy vége mindennek. A TT nem jogi személy, nem lehet felszámolni, nincs felügyeleti szerve. Rajtunk, akaratunkon múlik, hogy mi lesz a folytatásban. Az, hogy a kialakult helyzetet meg kell oldani, az első lépés, de ha tovább akarunk lépni, ha akarunk…

Akkor cselekedni kell!

 

Tagtoborzás

Továbbra is nagy súlyt kellene fektetni a sikeres tagtoborzásra. Az oldalon letölthető a Küldetés és a Nemzeti Minimum (értékrend, és hitvallás).  Szerintem kétoldalas nyomatban, beletéve egy TT szövet táskába, sok barátunkat, ismerősünket megszólíthatjuk vele. Később még visszatérek a toborzás, népszerűsítés elemeire.

 

Termék- és partnerbővítés.

Keresztes Józsi barátunkkal beszélgettem hosszan arról, hogy  mennyire fontos lenne megszólítani a magyar vállalkozókat és felajánlani nekik a TT lehetőségeit. Az Inlernet vásárlói közösségi előnyökkel kombinálva nyerő-nyerő helyzetek sokaságát állíthatná elő. Kérem Józsit és bárkit aki tud, segítse ezt a folyamatot, járjon élen!

VÁLASZD A MAGYART!

 

Szórólapok.

Bár vannak már szórólapok, tájékoztató anyagok, de ezeket is újra kellene gondolni, fogalmazni, tervezni. Vállalná-e a tagságból valaki, hogy megpróbál kihozni az eddigiekből egy újat, jobbat?

 

KHM

Mint ígértem, elkészültem a Közösségi Hasznossági Mutató (KHM) adatlappal és értékelési segédletével.

Mind a szempontok, mind a pontrendszer javaslat részemről és kérem erőteljesen, vitassuk meg. Érveljetek mellette, ellene. Ha elmondjátok a véleményeteket, tudni fogom, hogy mit lehet javítani, változtatni.

A KHM a saját adatlapodon található.

A legegyszerűbben a jobb felső sarokban lévő (fekete csík jobb oldalán) adatlap panelről érhető el. Válaszd az “Adatlapom szerkesztése”  menüt és máris az adatlapod  szerkesztés nézetére kapcsoltál. A “Profil szerkesztése” alatt a  második fül a “Közösségi Hasznossági Mutató /KHM/ adatlap” választásával el is kezdheted kitölteni a sajátodat. Gondolom a “Személyes adatok” adatlapot (első fül) már rég kitöltötted.

Ahogy mész végig a kérdéseken, alatta ott lesznek a pontértékek is. A válaszok megadása után, a hozzá tartozó pontokat is írd be a mezőkbe, majd add össze és az utolsó mezőbe írd be az eredményt.  Máris megtudod a személyes KHM-értékedet.

Ahogy haladsz a kitöltéssel, azt is látni fogod, min tudnál még javítani, mi az amit még tenni tudsz a TT keretein belül.

Ezzel a kitöltéssel, gondolom a hónap végéig mindenki meg tud birkózni.

Pontokat 0-tól 300-ig lehet gyűjteni. Nézd meg a táblázatot itt!

 

Amit még nem készítettem el, de ez is szükséges lesz, az a KHM minősítési kategóriák.

Pl:

Lesz a 0-20 közötti pontot összegyűjtő. Vagyis aki nem tölti ki, vagy nincs mit beleírjon. Hát… Ő vajon TT-s?

Aztán a 20-tól 100 pontig gyűjtök. Ők szerintem a „Nézelődők”.

101-180 közöttiek a TT “Törzstagok”.

A 180 és 240 pontot elérők már jelentős szerepvállalók, vagyis ők az “Élenjárók”.

A 240 és 300 pont közöttiek viszont már a “Mintaadók”.

A felosztáshoz, a kategóriák elnevezéshez várom az ötleteiteket, javaslataitokat, itt, a közösségi térben vitára bocsátva.

 

A KHM értékelés súlya hamarosan érezhető lesz, hisz a jövő hónaptól már bevezetjük a KHM alapján történő elismeréseket, jutalmazásokat, elérhető előnyök sorát is.

 

 

Piactéri infók

Egyre több a hirdetés. Ez igazán örömmel tölt el. Egyre többen kezdtek el vásárolni is.

Kérem a tapasztaltabbakat, biztassák és segítsék a többieket, hogy ők is kezdjék használni ezt a remek eszközt.

A II. negyedévtől megszűnik a további/következő negyedéves előfizetési díjak újbóli felhasználhatósága, mint korábban már írtam erről. 

Április első napjaiban mindenkinek a számláját megterheljük a negyedéves díjjal. Amikor megérkezik a befizetés, azt felvezetjük a személyes számlára, így a két összeg kioltja egymást. A számlák nem lehetnek tartósan mínuszban. 

A továbbiakban tehát csak a személyes munkáért kapott elismerések (szándékosan kerülöm a „fizetés” szót) és a Piactéri értékesítésből származó bevételek teremtenek KP-egységeket.

 

A KHM bevezetését követően a II. negyedévben elkezdjük kidolgozni a személyes vásárlási bónuszokat is. Azok, akik magas KHM értékkel bírnak kedvezményeket, jóváírásokat is kaphatnak.

Ezek részleteihez is várom a közösség alkotó gondolatait.

Ide tartozik talán, hogy a TT gazdasági modelljének egy elég jó összefoglalása található a Közösségi Tv-n “Tudunk Változtatni” címmel. Nézzétek meg és mondjátok el a véleményeteket a hallottakról.

 

Webáruház

A webáruházban rendelhető a TT Táska. Azok számára akik segítenek a táskakészlet csökkentésében, értékesítésében létrehoztam egy 150 Ft/db kedvezményt biztosító kupon kódot.

A kódot a Kosárban is a Pénztárnál is beírhatod: Táska kedvezmény

Egyszerűsítettem a szállítási zónákat és a hozzátartozó díjakat.

Egységes a tarifa:

15 000 Ft-ig 1800, 30 000-ig 1400 és 50 000-ig 1000 Ft a szállítási költség az egész ország területére.

A jelenlegi termékpaletta várhatóan bővülni fog, de ehhez is kérem a segítségeteket, ajánlásotokat.

Azok számára, akik a továbbiakban is részt vesznek az értékesítés szervezésében, kidolgozás alatt van egy Kp-ben jóváírható ösztönző rendszer. Sajnos ez csak pár tagot érint, így ennek részleteit velük dolgozom ki.

 

 

Szakműhelyek működése

A magyar Szakrális Önazonosság szakműhely elkezdte működését, így aktuálissá vált, hogy a szakműhelyek témáját is újból elővegyem. Mindenki, aki csatlakozott kellett, hogy megjelöljön egy elsődleges műhelyt. Ezt meg is változtathatja, de az adatlapon ezt kell bejelölnie. Ha további csoportokban is szeretne részt venni, azt is itt kell megadnia. Ezek száma maximum kettő lehet. Ezekkel teremti meg a tag a szakműhelybe jelentkezésének szükséges jogosultságát.  A szakműhely csoportok adminjainak a feladata, hogy a csoportjukba jelentkezők adatlapját ellenőrizze és csak a jogosultság alapján vegye fel a csoportba őket. Az adminoknak, vagy moderátoroknak az is feladata, hogy jegyezze a tagságból, ki az elsődlegesszakműhely-választó és kik a hobbisták.

Akik nem illetékesek egy-egy csoportban, azoknak a tagságát meg kell szüntetni.

A szakműhelyeknek illő törzsenként képviselőt választani. Ők felelősek a közös értékrend, program, kommunikáció stb.. kidolgozásáért, megvitattatásának, szavaztatásának lebonyolításáért. Minden szakműhelynek ki kell alakítania a saját PR-tevékenységét is, vagyis láthatóvá kell tennie a törekvést, a célt mindenki számára.

Kérem a szakműhelyek jelenleg kinevezett adminjait, jelezzék számomra, ha nem tudják, nem akarják vállalni ezt a feladatot. Azt is kérem, ha valaki szeretne a saját elsődleges műhelyében adminisztrátor, moderátor lenni, írjon nekem, hogy kinevezhessem.

Azokban a szakműhelyekben, ahol az elsődleges tagság létszáma meghaladja a 10 főt, már érdemes elkezdeni a szakmai munkát. A Hírfolyam főmenü alatt megnyitható a Szakműhelyek almenü. Nézzétek át a saját elsődleges témátokról eddig írtakat és kezdjétek el kidolgozni a saját javaslataitok alapján.

A szakműhely csoportoknak egymással is kapcsolatot kell tartani. Erre minden csoportból kell keresni egy személyt.

 

Közösségi marketing és kommunikáció.

Jó példát adott Dóka Sanyi barátunk, amikor létrehozta A FB-on az Ózdi TT Közösség csoport oldalát!

Barátaim!

Szórjuk meg a Zukkerberg-oldalakat TT-vel! Kérek minden tagot (aki rendszeresen látogatja a kék-fehér oldalakat), hozza létre a saját lakóhelye szerinti TT közösségi oldalt. Hívjuk meg egymást, osszuk meg a saját profilunkon a többiek oldalát.

Nekem 4 600 ismerősöm van a FB-on. Ha létrehozzátok a saját városi, települési TT oldalt, folyamatosan tudom közvetíteni a saját, a CMM és a TT  FB oldalain.

A Youtube csatornánkon több mint 900 film van. Minden nap fel tudsz tenni egy újat. De az eseményeket, egyéb bejegyzéseket, a webáruházunk portékáit is népszerűsítheted a saját oldaladon.

Rakjuk tele a Facét a TT és a CMM oldalaival!

 

Rendezvények

Sajnos nem nagyon szaporodnak a rendezvények.

23-án vendégként megyünk Szegedre a napfordulós ünnepségre. Találkozhatunk ott is.

Feledre, Varga Péter barátom meghívására megyünk 29-én. Örülnék, ha többen is jönnétek. Jó buli lesz!

Gyönyörű a környék is. Mi 2 naposra tervezzük, hisz már kóstoltuk Peti Gömöri pálinkáját…J

 

Az Informatikusokhoz van egy külön kérésem

TF program írására már tényleg nincs időm, pedig már jó lenne, ha készülne.

A TF, a Tervezhető Fogyasztás ötlete, már régen megszületett de még nem volt aktuális, és még nem volt időm sem a kidolgozására. Jó lenne elkezdeni, de ehhez segítőket keresek.

Ugyanez a helyzet a közösségi finanszírozás tervünkkel. A Megoldások oldal alapjai készen vannak, de a fejlesztés, beüzemelés már túlhaladja a lehetőségeimet. Ha lenne a közösségből olyan, aki szívesen részt venne ebben a munkában, írjon.

 

És végül egy kis aktuálpolitika…

Észrevetted?

Ha Magyarországra érkezik egy nyugat-európai politikus, biztos, hogy ellátogat a Dohány utcai Zsinagógába és ott beszédet is mond. Megköszöni hittársainak az országunk felvirágoztatásáért folytatott kitartó munkát…

Ne csodálkozz, hogyha a közeli jövőben a parlament is egy-egy ülésének színhelyét átteszi ide. Vedd észre, hogy (már rég) megtörtént a hatalomváltás és ma már annyira biztosak a dolgukban, hogy nem is rejtik véka alá! Úgysem merünk megszólalni, mert a belénk táplált antiszemitizmus réme befogja úgyis  a szánkat!

Észrevetted?

Hogy a nemzeti magyar oldal is hányfelé húz? Se szeri, se száma a sok „nemzeti” csoportnak. Hogy vezetőik fizetett ügynökök, vagy csak ártatlan ostobák, édesmindegy. Az eredmény számít.

Elfogyott a Magyar Nemzet!

Nincs!

 

Nekem már ezer évnek tűnik, hogy elkezdtem egységbe hívni ezt a sok jó nemzeti magyart! Hogy feladtam? Persze, mert megtapasztaltam a csalódást. Már nem fogok csalódni többet a különböző tanácsokban, útmutatókban, szószólókban, okoskodókban, hisz tapasztalt optimista lettem!

 

Köszönöm a figyelmed.

JZ

Posted in Hírlevelek archívum

Kapcsolódó témák

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Notice: Trying to get property of non-object in /home/ttkozoss/public_html/wp-content/plugins/activity-reactions-for-buddypress/class/class.php on line 1082