Menü Bezárás

Tudatos Társadalom találkozó 2018 április 7 (Beszámoló és KÉRÉSEK a tagság felé –nagybetűs rész)

 

A kis létszámú megjelent tagság tartalmas munkaprogramot állított össze. Szűcs Cilike moderátorként segítette az összejövetelt.

Először mindenki elmondta magáról, hogy mihez ért, milyen szakmai tapasztalatai vannak, mit tud segíteni a Tudatos Társadalom közösségének, és mennyi időt  tud szánni a közösségi munkára.

Németh Ildikó vállalkozóként,  kereskedőként dolgozott, a vendéglátó szakma is ismerős számára. Gyógyítóként a pránanadit használja és pránanadi mesterként is működik.  Spirituális embernek tartja  magát.  A CMM televíziónál  riportokat készít, a főzős műsorban tevékeny szerepet vállal.

A gazdaság szervezése és az egészséges  táplálkozás a kedvenc  területei.

A mezőgazdasági és élelmiszeripari szakműhelyt választotta elsődlegesen.

Havonta  40 órát tud szentelni a közösség javára.

Szutor Erzsi nyugdíjas  tervező mérnök. A csapatmunkát szereti, összehangolásban szívesen részt vesz. A néprajzi és kulturális örökség szakműhely adminjaként az épített környezet megóvását tartja fontosnak.

„Budapesti városrehabilitáció a szerves társadalom jővőképének fényében,

egy alternatív városvízió tanulmány” c. munkájában leírtakat szeretné megvalósítani.

5-10 órát tud segíteni hetente.

Tügyi Attila villanyszerelő, jelenleg ebben a minőségben dolgozik Németországban, de gyakran jár haza. Távolabbi terve a maga és családja önellátásának biztosítása. Például sajtkészítéssel.

Hobbiszakács. Segíteni tud a CMM főző műsorában.

A lakásfelújításhoz is ért. El tud vállalni egy komplex lakásfelújítást.

A Mezőgazdasági és élelmiszeripari szakműhely tagja.

Havi 10-15 órát tud dolgozni a közösségért.

Brigi – munkahelye közgazdászként a TT központban van, ezért gyakorlatilag mindenben tud segíteni úgy a Tudatos Társadalomnak, mint a CMM televíziónak.

Vendéglátóipari végzettsége van.

A Család- és közösségvédelem szakműhely adminja. Erre a feladatra heti 2 órát tud szánni.

A Marketing és kommunikáció szakműhelyben is komoly munkát végez.

Az anya szerep fontos számára.

Bereczk Kriszta – élelmezésben, pénzügyekben jártas.

Lélekgyógyász. Az összekapcsolásokat fontosnak tartja, és ebben segíti az embereket.

Kreatív.  Marketing területen jártas.

Részt vesz jogvédő eljárásokban. A Természetjog- és emberi jogok szakműhely tagja.

Három napot tud segíteni havonta, ebből kettőt személyes megjelenéssel  is.

Ratkóczi Tibor – programozóként dolgozott 2010-ig, de most már ezt nem tartja kihívásnak. Gyógyítással foglalkozik, energiákat tud közvetíteni fizikai síkon.

Konfliktusok megoldásában, blokkok feloldásában segít. Át tudja tekinteni az életpályákat, életviteli problémákkal is lehet hozzá fordulni.  Megtanít arra, hogy miként lehet a természettel harmóniában élni. Bizonyos témákról kisebb körben előadásokat is tud tartani.

Admin szerepet vállalt a Szellemi szakműhelyben, ahol (és az Egészségügyi szakműhelyben is) kérdésekkel igyekszik ráterelni a figyelmet a lényegre. Az a véleménye, hogy 2018-ban át kell billentsük a mérleget a tudatosodás irányába.

Havonta 30 óra munkával tudja segíteni a közösséget.

Kovácsné Olexa Anna Mária (Ani) magyar szakos középiskolai tanárként 40 éve dolgozik, jelenleg ének- és testnevelés tanárként is, egy szakközépiskolában. A gyerekeket a népdal szeretetére tanítja, mert a népdal gyógyít.

Fontosnak tartja az ifjúság nevelését.  Ősi múltunkat is kutatja, segíti az ifjúságot, hogy megismerjék azt.

Javasolja, hogy legyen Ősműveltség kutatás szakműhely a Tudatos Társadalom mozgalomban. Át tudja adni zene és néptánc tudását. Meridián tornát is  tud tanítani az Eőry Ajándoktól átvett módszerrel, ami kínai közvetítéssel bizonyára a hunoktól származik .

Zenekarvezetőként Tudatos Társadalom Dalárdát is tud szervezni – és tervbe is vettük a TT dalárda megszervezését.

Az Oktatás és Nevelés szakműhely tevékeny részese tud lenni a tanév vége után, mivel akkor nyugdíjba vonul. Addig havi 20 órányi munkával tud segíteni a közösségnek.

Szendrey Marót Ervin – magyar tanári végzettsége van, de zenészként keresi a kenyerét. Az Áldás zenekar vezetője. Jól ért a zenéhez, ünnepi műsorok szerkesztésében a zenei részt tudja vállalni. Kommunikációs feladatokat is rá lehet bízni.

Építészeti szaktanácsadáshoz, biokertészethez, öko-építészethez ért.

Az ősi hagyomány kutatója, ismerője. Nyelvvédő. Szereti a sportot. Úszást is tud tanítani.

Könyveket ír- saját kiadásban – zenei lexikont, verseket. Az Arany tarsoly magazinba cikkeket.

A TT közösségért 5 órányi munkát tud végezni havonta.

Dinai Pál – kertészeti munkákban jártas.  Kommunikációhoz, szervezéshez hozzá tud járulni a realitások talaján.

Havi 40 órát tud áldozni a közösségi munkára, ha komoly feladat van, akkor többet is.

Elmondja a nézeteit a Tudatos Társadalom rendszerét illetően, rámutatva a hiányosságokra.

Kiss Mária Katalin – nyugdíjas. Matematikát végzett, programozást tanult, ezeket már nem gyakorolja, de a rendszerszemléletet alkalmazza a munkában.

Több társadalmi változást megcélzó csoportban dolgozott.

Oda figyel a Tudatos Társadalom és CMM TV tevékenységére, keresi, hogy hol tud segíteni. Az együttműködés híve. Főleg írott anyagok készítését vállalja, nyilvántartásokét, adatbázisokét (több adatbázis elő van készítve már a közös munkához), dokumentálást, kapcsolatépítést is egymás között és másokkal.

Sok időt rá tud szánni a közösségi munkára. Pillanatnyilag néhány szakműhelyben admin feladatokat is  ellát és a többi admin munkájában is igyekszik segíteni.

Szűcs Cecilia – keramikus, vallástudós, filozófus végzettséggel  designer feladatokat tud  vállalni,  és  kultúra, vallás, valamint a magyar nyelvművelés területén oktatást.

Heti 10 óra közösségi munkát tud felajánlani.

A HOZZÁSZÓLÁSOKBAN

Juhász Zoltán elmondta, hogy a Tudatos Társadalom mozgalom célja a társadalmi szintű változások elindítása.

A csillagok állása most kedvező ehhez. Minden szakműhelyben ezt alapozzuk meg.

A Tudatos Társadalomban a tagok által végzett munkáról ad pontosabb leírást.

A szakműhelyekben végzett munka társadalmi munkának számít. Ezen kívül vannak felelős munkakörök, ahol  kötelességszerűen kell végezni a munkát. Pl. a belső pénz kezelése, az adminok munkája ilyen. Ezért ezekért  elismerés jár, amit belső pénzben kapnak meg.

Az adminok  dolga segíteni a tagokat az adataik kitöltésében, a honlapon való eligazodásban, a választott szakműhelybe való jutásban. A szakműhelyekben az adminok felelnek a feladatok pontos leírásáért és elvégzéséért, mind a mellett, hogy minden tag kezdeményezhet, és a feladatokat részben vagy teljes egészében felvállalhatja egyedül, vagy más tagokkal együttműködve is elvégezheti.

Ami a kompetenciákat illeti, kövessük azt az utat, hogy észrevesszük a feladatot mi magunk, keressük a megoldást és meg is oldjuk. Ehhez találjunk társakat.

Az önellátás tekintetében már vannak jó példák az országban, például a hangonyi – csak nekik még állami pályázatokat is meg kellett nyerniük ahhoz, hogy megerősödjenek. Az önellátás tekintetében a Tudatos Társadalom nem ajánlja ezek igénybe vételét.

Rá kell, hogy lássunk az EGÉSZ-re, akkor tudjuk megérteni a RÉSZ-ek fontosságát, és tevékenyen részt vállalni a munkában . J.Z. felsorolta a Tudatos Társadalom alprojektjeit.

 1. A CMM televízió – nem öncélú. Hanem a Tudatos Társadalom mozgalom céljait hivatott megvalósítani. Az üzenetei a tudatosodást segítik elő, a társadalmi szintű változások vágyát keltik fel az emberekben, akkor is, ha nem hangzik el a közvetlen üzenet. Törekszünk rá, hogy egyre jobban megértsék az emberek a CMM televízió segítségével, hogy ők maguk lehetnek csak a változás részei, és a változás óhaját  cselekedetekre kell, hogy váltsák.

A kábeltévék adásaiba bejutáshoz kapcsolatfelvétel szükséges, ehhez előbb ki kell gyűjteni a kábeltévé szolgáltatók elérhetőségét. Ezt a jelenlevők közül Németh Ildikó, Kiss Mária Katalin és Szutor Erzsébet vállalták, de MÁSOK SEGÍTSÉGÉT IS SZERETETTEL FOGADJUK!

 1. A Tudatos Társadalom gondolatának nemzetközi kiterjesztése.  Meg vannak a technikai eszközeink, hogy tudjunk üzenni nemzetközi téren is, de emberek kellenek a működtetéséhez. Az angol nyelvű honlapunk:

https://civilmultimedia.com/

 1. A Nagy Kép – ez egy 8 részes film lesz, egy ébresztő film, ami rávilágít a valóságra és segítségével az emberek megtalálják a kivezető utat is. Megcélozzuk, hogy az V. rész legalább 1 milliárd emberhez eljusson.

Mindezek megvalósításához anyagi fedezet szükséges.

A változásnak nagy  lendületet tud adni a Tudatos Társadalom augusztus elejére tervezett országos találkozója, a fesztivál.  Ide külföldi sztárokat is meghívunk, olyan embereket, akik az emberiség ébresztésén fáradoznak több éve, vagy évtizede: David Icke, Lipton Bruce, David  Wilckock, Mel Gibbson.

Értesítjük őket a magyarok ébredéséről, és ha nem is jönnek el, de támogatni tudják a magyarság ébredési folyamatát. Megkérjük őket erre.

Szükséges Keletről is hívni vendégeket. AKINEK VAN ERRE ÖTLETE, LEHETŐSÉGE, AZ JELENTKEZZEN!

A fesztivál szervezéséhez, hogy sikeres legyen, profi stábot kell alkalmazni.

 1. Z. felvázolta a Tudatos Társadalom megvalósításának fő eszközeit is
 2. a törzsrendszer

Ahhoz, hogy a Tudatos Társadalom lefejezhetetlen legyen,  és alulról épüljön, a törzsi rendszert működtetjük.   1-1 adminisztrátor kell mindenik törzsbe. Az adminisztrátor feladata a törzs weboldalának szerkesztése, tehát bizonyos informatikai ismereteket el kell, hogy sajátítson.

KÉRÜNK JELENTKEZŐKET ERRE A FELADATRA!

 1. a mailchimpes rendszer, ami arról szól, hogy hírláncot tudunk elindítani úgy, hogy az üzeneteink rövid időn belül elérjenek akár több millió embert. 10 ember indítja el és 10-es körökben terjed tovább. Ahogy haladunk a Tudatos Társadalom fejlesztésével, egyre bizalmasabb levelek mennek ki – el kell jussunk oda, hogy társadalomátalakító javaslatokat tegyünk le a jelenleg regnáló hatalom asztalára.

Most még csak a heti egy hírlevél szolgálja azt a célt, hogy a fontosabb Tudatos Társadalom hírekről az emberek értesüljenek. Amennyiben a visszajelzés is megvalósul, hatékonyabbá válik a Tudatos Társadalom munkája.

 1. a közösségi pénz – ennek használata több kérdést felvet, többek között azt, hogy különbözik-e az u.n. helyi pénztől, mert ettől függően változik a belső pénzhasználati lehetőségünk a hatalom viszonylatában.

A belső pénz használata vezethet csak áttöréshez, ezért rendkívül  nagy jelentősége van annak, hogy tudjuk-e használni .

Pénzügyi előadásokra még szükség van, hogy jobban megértsük az alapokat.

 

Mindhárom eszköz működtetése komoly erőfeszítést igényel a tagság részéről.

Mivel a tagság nem elég aktív, szükségessé válhat a szűrés – el kell gondolkodnunk azon, hogy ha valaki több hónapon vagy heten keresztül nem lép be a honlapra, az eléggé elkötelezett-e?

Szükségessé válik e tekintetben az alapszabályzat módosítása.

Dinai Pál hozzászólásában felvázolta a cél és a megvalósítás közötti hiányosságot.

Ha van vízió, a megvalósításához az utat meg kell tervezni. Ne szórjuk szét az erőforrásokat. Határozzuk meg azt  a feladatot, amit most ez a csapat meg tud oldani.

Az országban megalakult vásárló közösségeket igyekezzünk hozzánk kapcsolni, kölcsönös előnyöket biztosítva egymás számára.

A mozgalom ismertebbé válik, mint a jelenlegi állapotában, amennyiben tetteket vállalunk, és hajtunk végre ennek érdekében.

Mit kell tenni, hogy a szakadékot áthidaljuk? Ismertebbé kell tenni a Tudatos Társadalmat!

A módozatokról többen tesznek javaslatot, mint:

 • Adatbázisokat (tudástárat) kell építeni öko, bio, hazai élelmiszer témájában.
 • a Tudatos Társadalom testületileg jelenjen meg, jól megtervezett arculattal  bizonyos tevékenységekben, mint: gyógyító nap, környezetvédelmi nap (takarítás), fogyatékosok számára szervezett rendezvényeken, nagycsaládosok rendezvényein, kirándulásain, gyereknapokon, fesztiválokon. A fesztiválok megrendezésének időpontjait ki  lehet gyűjteni (Dinai Pál) Május 1 és hasonló alkalmak is lehetőséget biztosítanak a TT megjelenésre.

–       más médiákban való megjelenésünk is fontos

–     vegyünk részt rádióműsorokban, hirdessünk óriásplakátokon, szórólapozzunk, használjunk reklámtárgyakat (póló, sapka, stb.). Használjuk a TT és CMM autómatricákat. Ezeket többezres számban érdemes legyártatni.

–      ne sajnáljuk az energiát a hírverésre, kapcsolódásokra. Tervezhetünk egy demonstratív kivonulást is.

KÉRJÜK, HOGY AKI A FENTI JAVASLATOKHOZ KAPCSOLÓDNI TUD ÖTLETEIVEL,  A KIVITELEZÉS  TERVÉVEL,  AZ JELEZZE,  HOGY KEZDJÜK MEG A SZERVEZÉST!

 

Ami biztos eredményt hoz: a belső pénzforgalom elindulása.

Idézek az április 2.-i hírlevélből: „Jelentkezőket, javaslatokat várunk, a belső pénzrendszerünk felélesztésére, működtetésére. Mennek a hetek és kihasználatlanul hever a kezünkben egy fantasztikus rendszer, ami kulcsa lehet a társadalmi átalakulásnak!”

A tagságnak jelen állapotában is lehetősége van a TT közösségi oldalain elkezdeni a belső csereeszköz használatát. El kell kezdeni az igényfelmérést – állítsunk össze egy kérdőívet a tagság havi fogyasztásáról: élelem, ruházat, de bármilyen használati cikk, szolgáltatás szóba jöhet.  Ezt is a Mailchimp eszközzel kezeljük. Jó lenne valaki, aki kezelné, mert aztán az összesítésekkel további lépések jöhetnek.

A kínálati oldal is fel fog épülni.

KÉRJÜK, HOGY SEGÍTSETEK BEINDÍTANI A BELSŐ PIACOT! CSAK ÚGY TUDUNK TOVÁBB LÉPNI, HA BEINDUL A FORGALOM.

A tagság aktuális vállalásai:

Dinai Pál vállalta, hogy  készít egy „ Kérdezz – felelek”  sort a Tudatos Társadalomról, hogy jobben megértsük mi magunk a terveinket, vállalásainkat, és mások számára is közérthetőbbé tudjuk tenni.

Szűcs Cecília vállalta, hogy átszerkeszti más, meggyőzőbb szöveggel a Tudatos Társadalom szórólapot.

Brigi improvizációs táncművészekkel keres kapcsolódást.

A törzsek adatbázis kezelése is már nagyon aktuális. Szutor Erzsébet az 1.-es, Dinai Pál a 2.-es törzset vállalta a találkozón.

A TÖRZSEK KEZELÉSÉHEZ  JELENTKEZŐKET VÁRUNK!

A belső pénzrendszer kezelésében Pázmándi Kata mellett Járai Dávid is részt vállal.

Bereczk Kriszta ügyvédektől tanácsot tud kérni a belső pénz használatának lehetőségéről.

Továbbá megbeszéltük a két hetente sorra kerülő szakcsoport tanácskozások (ha adódik lehetőség, akkor konferencia szervezés) jogosultságának kérdését. Mivel még nagyon kevesen vagyunk aktív tagok,  ezek megtartása egyesek szemében nem tűnik időszerűnek, mégis úgy gondoljuk, hogy épp azért kell megtartani, hogy keressük az erősödés lehetőségeit. Ezek alkalmat adnak  a következőkre:

–     rendezzük a szakműhelyek tagságának kérdését (még a tanácskozás előtt)

–     eddigi eredmények és hiányosságok feltérképezése

 • frissíteni új javaslatokkal, gondolatokkal a szakcsoportok és szakműhelyek leírását
 • a szakcsoport gyakorlati tevékenységének megalapozása
 • külső erők bevonása a szakcsoport munkájába- erre javasoljunk és dolgozzunk ki technikákat. Az embereket, ha feladat megoldására kérjük fel, könnyebben be tudjuk vonzani. A szakcsoportok szervezése kapcsán sok embert meg tudunk szólítani.
 • kapcsolatok építése a szakcsoportot képviselni tudó emberekkel
 • előkészület a Tudatos Társadalom szakcsoportjainak és azokon belül egyes szakműhelyeknek nyilvános bemutatkozására (CMM TV – ben riportok, filmek, részvétel más mozgalmak, szervezetek témába vágó  rendezvényein, tanácskozásokon, fesztiválokon, a Tudatos Társadalom által szervezett országos találkozón.)

KÉRJÜK AZOKAT, AKIK RÉSZT VENNÉNEK A KÉT HETENTE SORRA KERÜLŐ SZAKCSOPORT TANÁCSKOZÁSOK, KONFERENCIÁK SZERVEZÉSÉBEN, HOGY JELLEZZÉK EZT A SZÁNDÉKOT!NEM MUSZÁJ AZ ILLETŐ SZAKCSOPORTHOZ TARTOZZÁL, HA ÉRDEKEL A TEVÉKENYSÉG ÉS SZERETNÉL SEGÍTENI,  KAPCSOLÓDJ BE A SZERVEZÉSBE, JÖJJ EL!

KEDVES TUDATOS TÁRSADALOM TAG – HA NEM IS TUDTÁL RÉSZT VENNI A TALÁLKOZÓN, KÉRJÜK, HOGY  JELENTKEZZÉL AZ OPERATÍV TAGSÁG  SORAIBA. EZ ESTEBEN E-MAIL CÍMEDET IS FELVESSZÜK EGY LISTÁRA ÉS KÖRLEVÉLBEN IS FOLYTATUNK MEBBESZÉLÉSEKET A TENNIVALÓKRÓL.

SZERETTTEL VÁRJUK, HOGY TEVÉKENYEN BEKAPCSOLÓDJ A MUNKÁBA!

LEHET ÍRNI ITT, HOZZÁSZÓLÁSBAN, VAGY MÁS CSATORNÁKON IS JELENTKEZHETSZ!

 

2018 április 10

 

Posted in Feladatvállalók, Felhívások kezdeményezések, Közlemények, Közösségi hírek

Kapcsolódó témák

3 Comments

 1. Kiss Katalin
  Kiss Katalin

  Kedves Lajos, amennyiben ehhez szóltál hozzá, felajánlva pénzügyi ismereteid terjesztését – a cím mutatja – Tudatos Társadalom találkozó 2018 április 7 (Beszámoló és KÉRÉSEK a tagság felé –nagybetűs rész)- hogy ez egy 1918-as találkozó volt. A felajánlásodat közvetítheted Zoli felé, bizonyára tud alkalmat adni neked, hogy hasznosíthasd a TT-ben a tudásodat.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Notice: Trying to get property of non-object in /home/ttkozoss/public_html/wp-content/plugins/activity-reactions-for-buddypress/class/class.php on line 1082